Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Afacerea ”pampers”: zeci de femei din Sibiu, înșelate cu mii de lei pentru scutece ”la ofertă”

Afacerea ”pampers”: zeci de femei din Sibiu, înșelate cu mii de lei pentru scutece ”la ofertă”

Zeci de mame din Sibiu au început să se revolte pe rețelele de socializare ca urmare a faptului că au comandat on-line diferite produse de îngrijire a copilului și pentru curățenie, dar au rămas cu banii dați și fără produse. Vânzătoarea pe care o acuză de înșelătorie și-a construit rețeaua de clienți tot prin intermediul rețelelor de socializare, utilizând în special așa-numitele ”grupuri de mămici”.

Ca un rezumat al istorisirilor împărtășite pe grupurile de mame din Sibiu reunite pe Facebook, de anul trecut aceste mame au început să comande on-line scutece pentru nou-născuți, alături de alte produse specifice, de la o anume Ecaterina Mihaela Gurbeț. „Eu cumpăram scutece și șervețele, în general. Erau produse de calitate, mult mai ieftine decât în magazine. Scuteam cel puțin un sfert din bani, iar la unele oferte chiar mai mult, produsele fiind reduse la mai puțin de jumătate de preț“, povestește una din mamele care a devenit, vremelnic, clientă a Ecaterinei Mihaela Gurbeț. La fel ca și alte păgubite, sursa acestor ”scutece și produse ieftine” ar fi fost diferiți producători din afara țării, de unde produsele erau aduse cu autotrenurile. De altfel, tocmai disfuncționalitățile mijloacelor de transport au început să fie invocate și la momentul în care comenzile au început să nu mai fie onorate.

Condiție: plata în avans, livrarea în 20 de zile

Ecaterina Mihaela Gurbet este numele utilizat pentru un profil de Facebook care promova ofertele mai sus menționate. Femeia care se pare că este din județul Gorj și-a creat în ultima perioadă și o rețea de distribuitori a produselor de curățenie și pentru copii, distribuitori care erau recompensați cu zece lei pentru fiecare comandă preluată. Mamele care le-au devenit cliente nu li se părea deloc suspect faptul că plata produselor trebuia făcută în avans, livrarea celor comandate fiind promisă în termen de cel mult 20 de zile, prin intermediul firmelor de curierat. Plata în avans trebuia realizată într-un cont bancar indicat de vânzătoare. „Nu m-am gândit că ar putea fi ceva în neregulă deoarece am aflat de pe grupul de mămici de aceste oferte, am discutat cu alte cliente, părea totul în regulă. De câteva săptămâni, însă, am văzut tot mai multe întrebări pe tema afacerii «Pampers». Cum tocmai am dat o comandă de aproximativ 100 de lei pentru scutece și șervețele, am zis să văd dacă pot să o anulez. Nu mi-a mai răspuns nimeni“, mai povestește sibianca cu banii dați. În ultimele zile, discuțiile despre înșelătorie au izbucnit în mediul on-line. „Am plătit joia trecută în contul Aurei Lamba (colaboratoarea Ioanei Munteanu) 270 de lei pentru o comandă de scutece și șervețele. I-am cerut insistent să-mi restituie azi banii, pentru că doresc anularea comenzii. N-aș fi insistat atât dacă n-aș mai avea 1.200 de lei la Ecaterina Mihaela Gurbet, comenzi anulate de o săptămână. Aura nu are de gând să facă transferul azi, așa cum i-am cerut, iar Ecaterina nu răspunde, la fel Dorina Stoica“, a povestit în cursul zilei de miercuri, Florina, pe unul din grupurile mamelor din Sibiu. În aceleași discuții, unele dintre femei au povestit că Ecaterina Mihaela Gurbet ar fi părăsit deja țara, în condițiile în care a început să nu mai onoreze comenzi de la începutul acestui an. Persoana aflată în spatele profilului ”Ecaterina Mihaela Gurbet” nu a răspuns până la această oră solicitărilor Turnul Sfatului de a oferi explicații referitoare la acuzațiile care i se aduc.

Pagube estimate în sute de mii de euro

Din discuțiile pe acest subiect, valoarea comenzilor făcute, dar neonorate, ar depăși 50.000 de lei doar la nivelul județului Sibiu, printre mame discutându-se de persoane care au plătit avansuri și de 8.000 de lei. Ultimele discuții ale mamelor din Sibiu au drept scop coalizarea celor păgubite pentru a depune plângere la autorități. Deocamdată, numărul plângerilor și a sumelor invocate nu a fost confirmat de către reprezentanții instituțiilor de stat.

Însă numărul femeilor înșelate la nivel național este mult mai mare. Pe aceleași ”grupuri de mămici” constituie pe Facebook, persoane din toată țara au început să își împărtășească nefericitele întâmplări. Cristina Bărnuțiu, o mamă din Cluj care a realizat o sinteză a sistemului piramidal al afacerii cu scutecele pentru copiii, estimează într-o postare pe Facebook – fără a cita vreo sursă, însă – faptul că la nivelul întregii țări, valoarea prejudiciilor este de aproximativ 700.000 de euro.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Ghici cine vine la cină!

Acum 6 ani

grupurile astea de mămici de pe facebook sunt pline de toante...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gruia

Acum 6 ani

Ca si forumul asta cu tot cu subsemnatul, sau deasuprasemnatul. :)
Raspunde

care, cum?

Acum 6 ani

Trăiască Facebook-ul, si toantele ce "socializează" pe el! Si cu voia Dvs...si Gruia, ca-i băiat bun....
Raspunde

popa

Acum 6 ani

poate invata acum ceva proastele de pe facebook
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Eu nu pot sa înțeleg cum naibii sa trimiți cuiva bani fara sa il cunosti...doar asa ca ai vazut tu pe Facebook ca are nu știu ce de vanzare.... Cand mai sunt stiri cu persoane in vârstă care sunt pacaliti de diversi infractori se mira toți de naivitatea lor....dar si astia tineri?????? Mare e gradina....
Raspunde

raspopitul

Acum 6 ani

Dacă nu ar exista proștii, cum ar mai trăi deștepții?
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Pe langa ca s-au gasit toate toantele la un loc, grupurile astea de mame de pe fb sau whatsapp sunt ca niste secte. Ce vanzari si discutii insistente sunt pe acolo...
Raspunde

Stresatul

Acum 6 ani

Asa le trebuie la toate. E foarte greu de mers la magazin si sa cumperi de acolo. Vrem online totul.
Raspunde

Un pagubit

Acum 6 ani

Intrai pe grup la recomandarea cuica...si produsele in prima faza au venit...nu mai comentati cu aberatii daca nu stiti cu era sistemul pus la punct
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus