X
pepene

Video | Cum alegem un pepene roșu copt și dulce

Unul dintre fructele „vedetă” ale verii îl reprezintă pepenele. Fie că îl alegem pe cel roșu sau pe cel galben, trebuie să fim atenți la câteva lucruri. Asta pentru a nu ajunge acasă cu un pepene necopt sau, dimpotrivă, prea copt și pe lângă asta nici să nu aibă gustul dorit. Am stat de vorbă cu un producător, ce aduce de ani buni în piața din Sibiu pepeni de la Dăbuleni și ne-a explicat în linii mari la ce trebuie să fin atenți. 

Dintre toți producătorii de pepeni care vând în Piața Cibin, numai doamna Sabina s-a arătat interesată să ne spună cum alegem un pepene copt și dulce. „E diferență dacă îl cumperi de la supermarket. Aceia sunt strânși la grămadă și de obicei sunt și copți forțat. Eu am aici numai pepeni copți sub soare, la Dăbuleni, că de acolo sunt”, spune Sabina.

Clienții preferă pepenele roșu în defavoarea celui galben, dar de cele mai multe ori nu cer prea multe explicații pentru că „vin la sigur aici”.

pepene rosu

Înainte de a ne decide asupra unui pepene, ar trebui să ținem cont, în primul rând, de aspectul lui. În partea de jos trebuie să aibă o pată galbenă. Aceasta indică faptul că a ajuns la maturitate și este numai bun de pus pe masă. Pe lângă asta, ar trebui să ciocănim de câteva ori pepenele. După sunet ar trebui să ne dăm seama dacă este copt sau nu. „Trebuie să sune mai subțire, nu exagerat de gros”, explică femeia.

În momentul de față, pepenele se vinde cu doi lei kilogramul, dar „mai în colo, sigur se ieftinește”.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dani

  Si eu care credeam ca pata galbena reprezinta locul in care pepenele a stat sprijinit pe pamant si care nu a fost expus la soare…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  (-)

  Bah capete seci ce sunteti, prindeți lubenița cu cele doua membre anterioare din dotare, ca oricum le folosiți doar pentru “frecții”, si-o țineți strâns si concomitent dați din cap pana va ia cu leșin, ca nu-i nici-o paguba…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pfuaa

  Dar un articol cum depistăm cate pesticide are in el ?!!! Si de unde mama naiba mai luam natural fara azotați și alte otrăvuri sa evitam wc!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact