Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

PNL strânge semnături pentru demiterea lui Dragnea și a ministrului Sănătății

PNL strânge semnături pentru demiterea lui Dragnea și a ministrului Sănătății

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan îi acuză pe Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și pe președintele PSD, Liviu Dragnea, că sunt autorii morali pentru moartea a 31 de copii în urma infectării cu virusul care produce rujeolă. ”În 31 mai aveam un număr record de copii nevaccinați. Se întâmplă din cauza nepăsării și a iresponsabilității. România a ajuns un focar pentru decese, un focar de boală. În fiecare zi, copiii mor cu zile în România. Cei care conduc instituții publice în România sunt ocupați cu jocuri politice, nimeni nu răspunde de decesele copiilor nevinovați, nimeni nu e tras la răspundere, iar problemele continuă să persiste. România a ajuns să fie un stat complice la moartea a zeci de copii. Cineva trebuie să răspundă”, a anunțat astăzi la Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă, prim-vicepreședintele PNL , Raluca Turcan.

Liderul PNL îl acuză pe ministrul Sănătății că nu a realizat un program coerent de vaccinare, iar pe Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților că perpetuează în funcții oameni iresponsabili. ”Ministrul Sănătății nu a luat nici un fel de atitudine pentru creșterea numărului de copii nevaccinați, pentru creșterea înspăimântătoare a numărului de copii nevaccinați. Nici în momentul de față nu există o predictibilitate cu privire la numărul necesar de vaccinuri”, a spus Turcan, arătând și cauzele pentru care s-a ajuns aici: ”lipsa vaccinurilor și incapacitatea de înțelegere a unor părinți cu privire la obligativitatea vaccinării”.

Turcan a anunțat să va strânge semnături pentru demisia ministrului Sănătății și pentru scoaterea din viața politică a liderului PSD. ”PNL cere ca toate persoanele responsabile pentru această solicitare să răspundă. Cerem românilor să semneze petiția pentru demiterea ministrului Sănătății și a demisia responsabilului moral pentru perpetuarea în funcții publice a unor oameni incompetenți, și anume Liviu Dragnea”, a mai punctat Turcan.

Conform datelor prezentate de liderul liberal, la nivel național sunt peste 500 de mii de copii care nu sunt vaccinați cu cel puțin unul din vaccinurile considerate obligatorii. La nivelul județului Sibiu, Raluca Turcan susține că sunt peste 2000 de copii în aceeași situație. Ea susține că necesarul de vaccinare la nivelul județului Sibiu este de 18.000 de copii, iar pe stoc sunt 6.400 de vaccinuri, în timp ce cantitatea de vaccin primită în ultima lună este zero.

Situația în Sibiu, pe tipul de vaccinuri este următoarea:

Vaccinul Hepatic B - 5.600 - necesar, 2000 - restanțieri, 200 pe stoc

Vaccinul BCG - 18.000 - necesar, 190 - restanțieri, 6.400 pe stoc

Vaccinul hexavalent – 16.000 – necesar, alți 2.860 - restanțieri, 6.281 - pe stoc

Vaccinul pneumococic – 8.800 - necesar, 4.400 - restanțieri, zero pe stoc

Vaccinul ROR, pentru protecția împotriva rujeolei - 12.450 de vaccinuri necesar, 1.553 restanțieri

Vaccinul tetravalent - 7.800 necesar, 2.100 restanțieri

Vaccin dT, împotriva difteriei și tetanusului – 2.000 necesar, 1.900 nevaccinați.

 

”Există 450 de copii suspectați de rujeolă. Dintre aceștia, 200 de cazuri sunt confirmate, 250 sunt clasați ca posibili bolnavi de rujeolă și nu sunt vaccinați. Așadar, există 200 de copii în momentul de față în Sibiu, care pot să moară într-o țară care refuză să-i salveze”. - Raluca Turcan
 

Petiția liberalilor este deschisă aici:

https://www.petitieonline.com/semneaz_pentru_demiterea_vinovailor_de_lipsa_vaccinurilor#form

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Fred

Acum 6 ani

Intai sa se prezinte situatia reala a copiilor care au murit din asa zisa lipsa de vaccinare. Sa se arata concret cum a reusit o boala copilareasca sa faca atatea victime si cat e culpa medicala. Am citit legea vaccinarii si te ia frica . Vor sa ne vaccineze obligatoriu copii , varsnicii si categorii socio-profesionale fara a se spune si care sunt acestea ori de cate ori inventeaza ei cate-o gripa porcina , aviara sau minuni d ale lor. Tampitii! Vedeti ma de conditiile din spitale , acolo s-au imbonavit mortal sute de copii , mii . Turcan sa mai taca , ei daca au vreo problema medicala pleaca in tari straine . Va folositi de moartea unor suflete ca sa ajungeti la ciolan . Se intampla necazuri ca nu va mai satura Dumnezeu de furat !Si niciodata nu sunt bani pentru ce trebuie cu adevarat . Vaccinam cand o sa aveti o minima intentie sa ne fie noua bine , cand va ajunge lumea sa aiba otara de incredere in voi si in medici ca si acolo e jale. Citeam ca Burnei iar opereaza , in privat ! Si facea exerimente pe copii . TULAI DOAMNE ! Flamanzea daca statea macar pana la finalizarea anchetei , da asa sunt ei obisnuiti , cu miile de euro in buzunare.
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

japita basista ebista pdlista sa isi aduca aminte cind boc,base,etc.........taiu pensii,salarii si INCHIDEAU SPITALE IEPOCA DE AUR A PDL doamna blonda moldovanca APROBA si APLAUDA acum ce vrei fa > sa il faci pe stolo baiat mare? asta ai invatat frua la MOSCOVA? afar din sibiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Relu

Acum 6 ani

Ce miscare politica murdardara din partea acestei toape !
Raspunde

Gruia

Acum 6 ani

De acord, e criza mare de extraveral prin conducerea PNL si de lecitina in aripa PDL.
Raspunde

alzara medic

Acum 6 ani

Culmea populismului iresponsabil : criza durează de peste trei ani ,deci planificările au fost netealiste de 4 ani ! Nemaiîntâlnit !
Raspunde

Dumi

Acum 6 ani

Tantiii nu ai pic de rusine!!! Daca noi nu "te iubim" tu de ce vrei cu musai sa "ne iubesti"??? Du-te si nu mai hai ca ne-am saturat de voi!! Sunteti toti niste lichele parazite care dati din gura fara a face nimic concret!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus