Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
6°C

6.500 de aplicații în ultima zi de înscrieri în programul Start-up Nation

6.500 de aplicații în ultima zi de înscrieri în programul Start-up Nation

O treime din dosarele depuse în programul Starp-up Nation au fost depuse în ultima zi. Aplicația electronică pentru depunerea planurilor de afaceri la programul Start-up Nation s-a închis, vineri, la ora 20.00. În cele 30 de zile ale sesiunii au fost depuse 19.296  dosare, însă în ultima zi s-au înscris cei mai mulți antreprenori: 6.539.

Conform regulamentului acestui program, firmele mici și mijlocii înființate după data de 30 ianuarie 2017 pot obține ajutoare nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei.  Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a precizat vineri că perioada de evaluare durează între 30 și 45 de zile.

Programul funcționează pe baza rambursării investiţiilor făcute de către antreprenori, dar va fi posibilă şi decontarea cererii de plată (antreprenorul achiziţionează echipamente, iar furnizorul îi emite o factură, care este plătită de stat în contul antreprenorului). Grila de punctaj indică o susţinere pentru sectorul de producţie, programare IT şi industriile creative, care vor obţine punctaje mai mari decât serviciile şi comerţul. De asemenea, vor primi un punctaj mai mare firmele care angajează tineri absolvenţi sau şomeri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus