Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Maghiarii din România ies în stradă: E rușine că suntem legați de Budapesta prin autostradă, dar de România nu

Maghiarii din România ies în stradă: E rușine că suntem legați de Budapesta prin autostradă, dar de România nu

Reprezentanţii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) au anunţat că vor demara, din 9 septembrie, o  serie de proteste, nemulţumiţi fiind de faptul că Autostrada Transilvania a rămas de 13 ani doar o promisiune, în timp ce vecinii unguri aduc Autostrada M4 până la graniţa cu România. Anunţul a fost făcut de către Csomortányi István, preşedintele PPMT Bihor. “Vom protesta pe tema Autostrăzii Transilvania Nord, respectiv tronsonul Borş-Suplacu de Barcău. Este o ruşine că de Centenar (n.r. – împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire) România va fi legată de Budapesta prin autostradă, dar de România nu. Proiectul s-a împotmolit iarăşi pe motiv că tronsonul ar traversa un sit Natura 2000 pe raza localităţii Fegernic. Şi tema are actualitate pentru că, chiar în această săptămână, partea ungară a anunţat că a demarat lucrările la ultimul tronson al unei autostrăzi, dintre Berettyóújfalu şi graniţă şi că, practic, autostrada va ajunge până în 2020, cel mai târziu, chiar în pragul Oradiei”, a declarat liderul PPMT Bihor, citat de Adevărul.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Raspandache

Acum 6 ani

Ce vrăjeală ieftină, de când îi interesează pe ăștia de centenarul României? Pariu că nu va ieși nici un ungur să protesteze? De fapt interesul lor este să fie Transilvania legată prin autostrăzi de Ungaria, nu de restul României. E o situație care chiar le convine foarte mult cea actuală.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

ungur bungur tapan c.r nu scrie pe indicatoare in bozgoreste bai hortysti revansarzi antiromani?
Raspunde

m

Acum 6 ani

@raspandache Si pe tine nu te interesează tot asta? Normal ca si pe mine ma intereseaza sa ajung cat mai usor la budapesta sau viena, indiferent daca sunt ungur sau nu. Sau sa nu facem autostrăzi ca sa le facem in ciuda concetatenilor de alta etnie? Daca sunt autostrăzi in Transilvania tot ce trebuie pt legături cu restul romaniei e sa fie in stare astia sa faca una si prin munti.
Raspunde

Matyas Andrei

Acum 6 ani

Ar fi bine sa faca autostrada !
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah bosgor, pah voi suntetz legati la cap de Piszta al vost' bah!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus