Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Femeile cu fuste scurte şi bărbaţii în pantaloni scurţi au acces interzis în Prefectura Gorj

Femeile cu fuste scurte şi bărbaţii în pantaloni scurţi au acces interzis în Prefectura Gorj

Un ordin al prefectului judeţului Gorj, care interzice accesul celor îmbrăcaţi provocator în instituţie, a intrat în vigoare de luni. Două femei au fost întoarse din drum de agentul de pază, pentru că acesta a considerat că purtau fuste prea scurte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Două femei nu au fost lăsate, ieri, să intre în sediul Prefecturii Gorj pentru că purtau fuste prea scurte. Regulamentul privind accesul în palatul Administrativ a intrat în vigoare printr-un Ordinul nr. 194 al Prefectului Județului Gorj. Acesta prevede că “toate persoanele care solicită accesul în Palatul Administrativ trebuie să fie îmbrăcate decent şi într-o manieră care arată demnitate şi respect faţă de instituţiile care îşi desfăşoară activitatea în acest obiectiv”.

Potrivit ordinului, ţinuta inacceptabilă include pantaloni scurţi, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist sexist sau obscen.

”Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articole de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”, se mai arată în ordinul care a intrat în vigoare ieri.

O femeie stabilită în Italia a venit pentru aplicarea apostilei pe un document, dar gardianul nu a lăsat-o să intre pe motiv că are fusta prea scurtă scrie și jurnaliștii publicației Impact în Gorj.

femeie-prefectura

„Nu e decentă fusta? Îmi pare rău, dar eu nu am mai lungă. Cât de lungă trebuie să fie? E biserică aici? Eu așa port fustele și nici nu am altele mai lungi”, au fost primele cuvinte pe care le-a rostit uluită femeia.

„Este o aberație. (...)Nu se poate. Sunt oameni necăjiți care vin de la țară. Sunt persoane ca mine, care nu au nimic în țară, și vin în țară cu hainele pentru vacanță. Să nu poți intra în Prefectură din acest motiv în condițiile în care județul este într-o stare deplorabilă. Îmi pare rău. Așa ceva nu am întâlnit niciunde. Doar la domul din Milano unde nu te lasă să intri cu pantaloni scurți. Oamenii nu au bani să-și cumpere haine de lungimea pe care o vrea prefectul. Eu nu investesc într-o rochie ca să intru în Prefectură. Este o lungime decentă. Eu nu port haine mai lungi. Soțul meu este medic la Milano. A fost caraghios. Așa ceva nu am întâlnit niciunde în Europa”, spune femeia căreia i-a fost refuzat accesul citat de jurnaliștii din Gorj.

646x404 (1)

Subprefectul județului Gorj, care a contrasemnat acest Ordin, spune că cei care asigură serviciul de pază nu au înțeles prea bine regulamentul: „La mine nu au fost semnalate probleme deosebite la cabinetul meu. Dacă așa s-a întâmplat, a fost o neînțelegere și domnul de la pază nu a înțeles. Mă surprinde și o să iau măsuri. (…) Ce înseamnă fustă scurtă? Mini-jup este o fustă decentă”.

foto Impact în Gorj

fusta-scurtea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

€€€€€€

Acum 6 ani

H'aoleu manca-ti-as, califatu' lu' olguta :)))))) Oricat de coarde par unele cu fusta de-o palma....nu poti interzice omului ! Si care e problema cu picioarele masculilor? Se excita angajatele de la picioarele armasarilor olteni ? :)))
Raspunde

...

Acum 6 ani

califatu' lu' ponta. olgula vine din dolj.
Raspunde

...

Acum 6 ani

sa poarte toata lumea pantaloni lungi si cizme, ca sa nu se vada jegul
Raspunde

...

Acum 6 ani

ca sa nu se creeze confuzii referitor la lungimea fustelor, oltencele pot sa intre in prefectura imbracate in costume de baie. dar, neaparat, sa se incalte cu pantofi cu toc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus