Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Neagu îi cere prefectului să se implice în salvarea financiară a orașului Copșa Mică

Neagu îi cere prefectului să se implice în salvarea financiară a orașului Copșa Mică

Primăria orașului Copșa-Mică trebuie sprijinită financiar de Guvernul României din fondul de rezervă cere deputatul PNL Nicolae Neagu într-o conferință de presă. Deputatul cere acest lucru ”pentru a evita o posibilă executare pentru datorii pe care de altfel, de facto, le are Ministerul Mediului prin neonorarea la timp a lucrărilor de infrastructură de apă și canal”.

Situația financiară a orașului Copșa Mică a devenit critică după ce proiectul de apă și canalizare al orașului a fost blocat după ce Ministerul Mediului a oprit finanțarea unui proiect accesat din fonduri europene. Constructorul a executat silit primăria, iar acum administrația locală de aici riscă să intre în incapacitate de plată. ”Administrația orașului Copșa-Mică a fost sancționată pe nedrept de indolența Ministerului Mediului și a Guvernului României, chiar dacă primăria Copșa-Mică, pentru deblocarea situației, a făcut din timp cereri, plângeri, petiții ce depășesc 2 kg de material scris către Ministerul Mediului care trebuia să gestioneze aceste lucrări, așa cum s-a angajat Guvernul României față de orașul Copșa-Mică”, pune deputatul.

Neagu cere prefectului de Sibiu sprijin pentru deblocarea situației din Copșa Mică. ”Solicit, pe această cale, Prefectului de Sibiu, o implicare puternică, încât cabinetul Tudose să se aplice cu răspundere asupra acestei probleme și să găsească banii necesari orașului Copșa-Mică pentru finalizarea proiectului de apă-canal. În acest moment, situația în Copșa-Mică este extrem de complicată, alimentarea cu apă a orașului provenind tot dintr-o sursă ce aparține Ministerului Mediului, la un preț de 50 lei/1000mc. Înțeleg de la primar, că apa are probleme din punct de vedere calitativ, fiind brută, aceasta trebuie tratată, iar în plus, este posibil ca administratorul apei să scumpească prețul de 10 ori tariful actual”, a mai spus Neagu.

Dacă Copșa-Mică și Zlatna au fost punctele fierbinți care trebuiau modernizate și aduse în standardele de mediu Europene pentru ca România să poată accede la Uniunea Europeană, atunci hai Guvernul României și ministerul de resort și respectă-ți angajamentele luate față de Copșa-Mică și de locuitorii ei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

copseanul

Acum 6 ani

Ce sa mai salveze? Intreprinderea Carbosin e kaput de mult, iar Sometra au dat-o grecilor, desi se stie ca trebuie sa te feresti de greci si cand fac daruri, nu doar atunci cand vrei sa faci afaceri...Copas-Mica a fost un oras muncitoresc, insa pe vremea comunistilor, inainte de perioada neagra a lui ceasca, orasul arata f. bine, era bine aprovizionat, scoala se facea serios, oamenii erau cumsecade. Acum e vai de ei.. mare pacat...
Raspunde

iulia

Acum 6 ani

Bre nea' Niculita, iar te aghiezmuisi dis-de-dimineata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus