X
foto news.ro

Primarul din Miercurea Ciuc i-a oferit președintelui steagul Ţinutului Secuiesc, Iohannis i-a înmânat steagul României | Video

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, marţi, vizita în Harghita şi Covasna, cu o dezbatere alături de reprezentanţii administraţiei publice locale din cele două judeţe. În debutul dezbaterii, după imnul României, a fost cântat imnul Ţinutului Secuiesc de către întreaga sală şi de către preşedinţii CJ Harghita şi Covasna, care se aflau pe scenă, alături de şeful statului, scrie news.ro.

Situaţia a fost remarcată la începutul discursului preşedintelui. „Vă mulţumesc că mi-aţi cântat, aveţi voci bune şi puternice”, a spus şeful statului, care ulterior a transmis tranşant că este împotriva autonomiei pe criterii etnice deoarece ar „inhiba dezvoltarea”.

În timpul dezbaterilor, şeful statului a primit din partea primarului din Miercurea Ciuc Robert Raduly un drapel al Ţinutului Secuiesc, pe care a fost inscripţionată data la care Iohannis a fost ales preşedinte al României şi data de marţi, 18 iulie, care marchează vizita preşedintelui în Harghita şi Covasna. La rândul său, şeful statului i-a oferit primarului oraşului Miercurea-Ciuc drapelul României.

foto mediafax.ro

foto mediafax.ro

“Dacă este să avem un parteneriat strategic, eu ca preşedinte al României să vă las cadou în amintire tricolorul nostru, al tuturor. (…) România cu Ungaria are un parteneriat strategic, dar el nu se bazează pe relaţii etnice, sau interetnice, ci se bazează pe relaţiile între două state vecine şi care trăiesc în bună înţelegere”, a spus Iohannis. citat de Mediafax.

foto mediafax.ro

foto mediafax.ro

Iohannis a declarat după participarea la dezbatere că nu a știut despre intonarea imnului secuiesc. ”Sunt convins că această discuție a reușit să dea un pic de speranță că lucrurile sunt auzite, văzute și se poate merge spre o rezolvare. (…) Nu am știut (că se va cânta imnul secuiesc — n.r.) (…) I-am ascultat ce mi-au cântat și am mers mai departe. (…) Am ascultat imnul secuiesc în semn de respect. (…) Cred că este foarte important și ce vine din sufletul oamenilor, nu numai ce vine din protocol”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

video digi24.ro/foto principală news.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact