Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Începe Plant Zoom la Avrig. Cea mai interesantă tabără din Transilvania

Începe Plant Zoom la Avrig. Cea mai interesantă tabără din Transilvania

Palatul Brukenthal din Avrig găzduiește în primele trei zile din luna august tabăra de vară ”Plant Zoom”. Organizată de către Asociația Proiect Transilvania, împreună cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca tabăra de vară găzduiește copii și adolescenți interesați să învețe mai multe despre microflora și microfauna din grădina lui Brukenthal, despre Copacul Lalea vedeta Grădinii Baroce, grădina olandeză, grădina engleză și grădina franceză, despre istoria oranjeriei cu funcțiunile sale.

Evenimentul se desfășoară în perioada 1-3 august. În prima zi se va identifica microflora și fauna din grădina Palatului Brukenthal, în a doua zi se vor face aplicații practice, iar în a treia zi vor avea loc discuții despre organismele modificate genetic. Cursurile vor fi susținute de conf. Dr. Erzsebet Buta și de șef lucrări dr. Cristian Sisea.

Vedeta acestui an a taberei de vară vor fi Arborii-lalea, vechi de 250 de ani, din grădina baronului Brukenthal din Avrig. Arborele – lalea, sau Tulipanul, este un arbore originar din pădurile Americii de Nord și crește foarte rar în Europa. Această specie rară de arbori care înfloresc la începutul verii sunt considerați de către specialiști drept monumente ale naturii. În Europa mai sunt doar câteva zeci de exemplare, iar în România au fost identificați tulipani în județele din vestul țării – în Hunedoara, Bristrița, Caraș-Severin, însă cei mai vechi cresc în grădinile Palatului Brukenthal din Avrig.

Fiecare dintre tulipanii din grădina baronului are o înălțime de peste 30 de metri. trunchiurile lor sunt atât de groase, încât pot fi cuprinse doar de 4-5 persoane deodată. Despre cei cinci tulipani care cresc în grădinile Palatului se spune că au fost aduși chiar de Guvernatorul Transilvaniei, Samuel von Brukenthal. Pentru turiștii care vor să le vadă, este o cursă contra-cronometru, pentru că florile-lalea se scutură după câteva zile după ce au înflorit. Vizitatorii se bucură, însă, de toate miresmele celebrelor grădini.

Înscrierile la tabăra de vară se fac la telefonul 0269.523.111 la recepția Palatului de Vară sau direct pe pagina de facebook. Prețul este de 100 de lei în care este inclusă și o masă de prânz. De asemenea se oferă posibilitatea de cazare cu cortul.

 

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus