X
mici afaceri bere artizanala eco zen (6)

Sibienii, invitați să deguste bere artizanală. La primul festival de acest gen din Transilvania

În weekend-ul ce vine, respectiv 4-6 august, în Muzeul în aer liber Astra va avea loc primul festival de bere artizanală din Transilvania, „Beer Craft@Art”. Acesta este pus la cale de proprietarului magazinului de bere artizanală Eco Zen, în parteneriat cu muzeul și vor fi, spre degustare, aproape 50 de sortimente diferite de bere. Și Sibiul este reprezentat în rândul micro berăriilor cu 1717, o bere inspirată din rețeta tradițională a Sibiului. 

Festivalul se va desfășura pe parcursul a trei zile, deschiderea va avea loc vineri la ora 12:00, iar duminică, la 20:00 se va încheia. Sibienii și nu numai sunt invitați să deguste din aproape 50 de sortimente de bere artizanală. Pe lângă asta, vor avea loc diferite activități și momente artistice. „De ce bere artizanală? Pentru că bere este pe piață acum. Poți să te îneci cu ea, dar sunt anumiți producători care vor să redea consumatorilor o bere produsă din ingrediente naturale, fără coloranți, conservanți, nepasteurizată în primul rând, deci nefiartă și dacă se poate și nefiltrată. Acum 300 de ani, s-a făcut prima bere artizanală din România, în Sibiu, pe strada Turnul. Îi vom avea și pe sibieni, cu brand-ul 717. Este primul festival de bere artizanală din Transilvania”, spune Alexandru, organizatorul evenimentului.

Și directorul Muzeului Astra, Ciprian Ștefan consideră oportun acest eveniment, mai ales în contextul în care în 2019, Sibiu va fi regiune gastronomică. „Considerăm că toate evenimentele pe care le facem, evenimente care promovează cumva gastronomia, pentru că și berea face parte din gastronomie, trebuie, în primul rând, degustate. Intenția noastră, în viitor, este chiar să avem o berărie în muzeul Astra”, spune directorul muzeului.

Mai jos, vă prezentăm programul complet al festivalului

Vineri, 4 august:

09:00-12:00: -sosire participanți
-prezentarea zonei de desfășurare a evenimentului-Târgul de țară
-instalare standuri de comercializare

12:00-19:00: desfășurare eveniment

Sâmbătă, 5 august
10:00-22:00 desfășurare eveniment
17:00-20:00: Fanfara săsească (Original Fidelen Siebenburger Adjuvanten)
20:00-22:00 Band/Maria Cojocaru-muzică, divertisment

Duminică, 6 august

10:00-20:00 desfășurare eveniment
15:00-16:00 BAEȚII-muzică
16:00-17:00 Festivitate de premiere participanți
17:00-20:00 Mircea Vintilă-muzică, divertisment

Citește și:

Patru prieteni au reînviat berea tradițională a Sibiului – 1717;  Micile afaceri. Eco Zen Boutique, magazinul de bere artizanală

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jnapan Valjean

  Si jnapanii de la muzeu vor taia din nou bilete, ca sa manance si gura lor ceva, sau se vor comporta normal si vor lasa intrarea libera?!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  iulia

  Ii frumos ce faceti? Pe de-o parte, faceti reclama la tot felul de băuturi îndoielnice, iar pe de alta parte scrieți ca trei muieri din zece sunt abuzate de “boi” ca tauri nu pot sa le spun?….

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  ”Primul din transilvania” – poate primul din Sibiu, ca festivaluri de bere artizanala exista in Cluj, Timisoara si cred ca si Alba Iulia.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact