X
MUZICA_03

DAR pentru copii speciali

Și anul acesta cei 24 de copii cu dizabilități ai asociației D.A.R., copii cu autism, tetrapareză spastică, sindrom Down, paralizie cerebrală, miopie și microcefalie, au avut ocazia să participe la proiectul ”Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali”, ajuns astfel la cea de-a doua ediție.

CALARIE_01
Proiectul a fost finanțat de municipalitate prin Agenda Comunității și are ca scop perceperea terapiei mai mult ca o relaxare și nu doar ca o obligativitate. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul lunilor iunie și iulie iar copiii au putut beneficia atât de logopedie – o terapie cunoscută și potrivită tuturor diagnosticelor, cât și de terapia asistată de cai – hipoterapia, terapia prin muzică – meloterapia, terapia prin teatru – dramoterapia și terapia prin înot. Pentru rezultate cât mai bune, la fiecare din aceste activități, copiii au fost împărțiți pe grupe, cu excepția orelor de logopedie care s-au desfășurat individual de fiecare copil în parte. Noutatea din acest an a constituit-o terapia prin înot, desfășurată la Baia Populară Sibiu, unde copiii s-au distrat muncind. Dacă la început au fost mai speriați de apă, au ajuns în final să se relaxeze și să se bucure de avantajele acestei terapii care presupune un anumit ritm al mișcărilor și ajută la dezvoltarea coordonării mișcărilor. Datorită faptului că apa încetinește anumite mișcări, pentru copii e mai ușor să răspundă schimbărilor de poziție a corpului în timp ce lucrează într-un bazin. Copiii au fost împărțiți în grupe de 3-6 copii, având câte o oră la dispoziție pentru recuperare, distracție și socializare între ei și cu restul copiilor.

INOT_01

Prieteni deja cu murguța Grina, terapia asistată de cal desfășurată în cadrul Bazei Hipice Sibiu, a constituit de asemenea o bucurie pentru copii. Pentru această activitate ei au fost împărțiți în grupe de câte 8 copii, orele desfășurându-se în 3 zile pe săptămână cu câte 2 ore alocate fiecărei grupe.
În luna iunie, cei mici s-au bucurat de orele de teatru din cadrul Teatrului Gong, alături de personajul deja îndrăgit de copii de anul trecut, AuRilă. Luna iulie a fost dedicată muzicii și veseliei adusă acestora prin programul ”Learn With Music”, desfășurat la sediul acestui program. “Ca și părinți, ne dorim să putem face cât mai mult pentru copiii noștri, dar creșterea unui copil cu nevoi speciale este o provocare în fiecare caz și cu fiecare terapie, cu fiecare ajutor primit, sperăm să le oferim o lume mai bună și mai fericită!” ne spune Ioana Sârbu, președinta Asociației DAR.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact