X
nagoya oxsy

FOTO – Un sibian pe locul 3 la Campionatul Mondial de Robotică

Sibianul Sebastian Marian a reușit să se claseze, pentru a patra oară, pe podiumul Campionatului Mondial de Robotică RoboCup, eveniment desfășurat zilele trecute în Nagoya, Japonia. Sebastian Marian, în vârstă de 39 de ani și angajat al Compa-IT, a declarat pentru Turnul Sfatului că deși se bucură de performanță, este ușor dezamăgit pentru că a fost foarte aproape de marea finală.

Competiția s-a desfășurat săptămâna trecută și a reunit sute de participanți, din toată lumea, mulți dintre aceștia membri ai unor echipe ce au în spate celebre universități de renume mondial sau companii multinaționale cu bugete uriașe.

sebastian marian

Sebastian Marian a reușit o performanță extraordinară, deși el spune că se putea și mai bine de atât.

”Pot spune că per total sunt mulțumit de faptul că am reușit să urc pe podium pentru a patra oară, dar pe de alta parte pot spune că am ratat finala nemeritat. Meciul cu germanii de la FRA-UNIted, pe care îi bătusem în grupă cu 4-0 a fost incredibil. Am avut patru faze de poartă și o singură greșeală în apărare de care ei au profitat și am pierdut cu 1-0. Competiția a avut un nivel foarte ridicat, au venit echipe foarte bine pregătite, care au crescut mult de anul trecut și multe meciuri au fost foarte grele, la limită. Robotii mei au avut de luptat pentru fiecare punct, nu a fost deloc ușor. Chiar am avut emoții mari la câteva meciuri. Deși am câștigat la pas trei grupe jucate, a fost foarte greu în runda finală. Cu toate astea rămâne nemulțumirea asta că nu am reușit să înscriu din atâtea faze în meciul din playoff pentru că meritam în urma jocului sa fiu în finală. Mai mult, aveam pregătit ceva special pentru adversarii din finală –  HELIOS, echipa din Japonia, care au și câștigat trofeul trecând de germani cu 2-0. Oboseala o simt doar acum, în timpul competiției nu am avut timp să fiu nici obosit, ca să zic așa. Chiar am avut și o noapte albă înainte de ultima zi, doar pentru a mai îmbunătăți, pe ici pe colo, pentru a ajunge în marea finală unde aveam pregătită această “prăjiturica”, ca să zic așa, pentru actualii campioni. Am să o păstrez pentru la anul în Montreal oricum”, a declarat Sebastian Marian pentru Turnul Sfatului.

Campionatul Mondial de Robotică RoboCUP este o competiție internaţională în domeniul roboticii şi al calculatoarelor ce are ca scop promovarea sistemelor de inteligenţă artificială în întreagă lume, într-o gamă largă de tehnologii de ultimă oră, unde pot fi integrate şi examinate. RoboCup a ales jocul de fotbal ca subiect de cercetare, de aceea participanții se întreg în meciuri de fotbal simulate cu roboți.

descărcare

În urma performanțelor sale Sebastian Marian a devenit membru, ca reprezentant al României, în comitetul executiv al ligii 2D Soccer Simulation, liga la care participă el de obicei.

”Este o poziție pe o perioada de trei ani. Alături de mine a mai fost ales un membru al echipei Helios din Japonia, campioana RoboCup. Acest comitet este al doilea cel mai important în ierarhia RoboCup dupa Board of Trustees. Prin celelalte situate mai jos ierarhic am fost deja membru în cei 15 ani de când particip”, a mai declarat Sebastian Marian.

20170730_232729 20170730_230503

Un interviu detaliat cu Sebastian Marian puteți citi mai jos.

Sibianul care va reprezenta România la cel mai mare eveniment de robotică din lume: Foarte multă lume mă întreabă de ce mai stau în țară

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Fonfu

  Ii recomand premiantului sa ia legatura cu dl. profesor Tzitzu de la ULBS si sa propuna cateva inventii care, mai apoi, sa fie premiate cu medalii de aur (garantat 100%) la Saloanele de inventii de la Geneva si de la Bruxelles. De 2 ori a an, ani multi. Nu ii recomand sa se stabileasca in strainatate (UE, SUA, Japonia), nici sa incerce sa castige bani pe baza cunostintelor pe care le detine, eventual pe baza unei firme proprii.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bun baiat!

  E un om mare, ca altfel n-ar fi aparut la ziar. Ar da altii, din strainatate, chile de aur sa-l aiba pe omu asta, da el, PATRIOT adevarat, sta aici, angajat la Compa, pe salar mic. Da importanta e gloria, omu asta le-o aratat la japoneji cine mi-s romanii ca el. Saraci, da destepti!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  costica

  Iarasi bah, dar nu stiu de ce nu-i faceti statuie in piata mare ! Sau in fata la compa/continental!
  Hai sa fim seriosi, altii au fost initiatorii proiectului asta in ing din sibiu…. sa nu ne mai … atata pe noi!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   JLS

   Si ce loc au luat initiatorii proiectului din ing sibiu anul acesta? Sa arunci cu noroi e usor in zilele astea! Mult mai greu sa construiesti si mai ales sa sustii ceva!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    cine,ce?

    era o exagerare….. dar in tarile ceva mai burgheze se poate ca un copil dotat sa avanseze mai repede prin anii de scolarizare si sa fie mult mai tanar decat colegii lui la facultate.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cUIE mOSTICA

  Cu un simplu search pe Google despre ce inseamna Robocup se poate vedea daca este sau NU un concurs pentru copii de clasa a 4-a. Sunt curios cine este frustratul sau frustratii care comenteaza aiurea. Ce relevanta are ca altii au inceput proiectul asta? Oricine e liber sa participe, iar daca e bun sa castige!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact