Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mediaș 750, continuă. Târg de meșteșuguri vii

Mediaș 750, continuă. Târg de meșteșuguri vii

În perioada 11 – 13 august, Primăria Mediaș continuă sărbătorirea a 750 de ani de atestare documentară a municipiului Mediaș, cu „Festivalului Mediaș, cetate medievală. Târg de meșteșuguri vii“. Spectacolul pregătit de către organizatori cuprinde ateliere meșteșugărești, expoziții, demonstrații ale ordinelor cavalerești, animație stradală, dar și o paradă a costumelor medievale și un turnir cavaleresc.

Aflat la cea de-a XIII-a ediție, festivalul va reuni anul acesta un număr de peste 80 de meșteșugari, care vor anima atmosfera din Piața Regele Ferdinand I, invitându-i pe medieșeni și pe turiștii aflați în municipiul nostru la ateliere interactive. Aceștia vor fi inițiați în tainele olăritului, a sticlăriei, prelucrării lemnului, broderiei, caligrafiei, precum și ale altor meșteșuguri tradiționale. De asemenea, numeroase ordine cavalereşti, inclusiv calfele călătoare, vor invita publicul să ia parte la ateliere de tras cu arcul, de pietrar, de fierar,  de confecţionat zale sau măşti de carnaval săsesc.

Afis-Localitati-Print

În faţa Casei Schuller,  binecunoscute formații de muzică medievală, precum Lupus Dacus, Peregrinii, Huniadi Cantores, Cimpoierii de Transilvania şi Truverii vor susține concerte, în fiecare dintre cele trei zile. Animaţia stradală cu care vor fi întâmpinați vizitatorii va include dansuri medievale, statui vivante, supermarionete, lupte între cavaleri, spectacole de teatru, precum și multe alte surprize pregătite de către organizatori.

Alături de Muzeul Municipal și Galeria de artă, Turnurile Forkesch şi Pietrarilor vor fi deschise publicului, în mod gratuit, cu expoziţii inedite de fotografii, hărți și planuri ale Mediașului.

Pentru a desăvârși caracterul medieval al festivalului, participanților le-a fost pregătită și o paradă, la care vor lua parte membri ai binecunoscutelor ordine cavalerești Frații Corb, Draco Nigrus, Șoiman Art, Scutierii de Muhlbach, Străjerii Bistriței, Paladinii de Terra Medies, Cavalerii de Mediaș, în frunte cu Toboșarul din Sighișoara, Cimpoierii de Transilvania și Lupus Dacus.

Prisma12August-Print

Programul pregătit pentru medieșeni și pentru oaspeții lor va fi completat în Piața Corneliu Coposu cu spectacole artistice susținute de invitați locali – Tudor Turcu, Ela Sol & Dixi, Virgil Suciu, Motto, dar și de artiști precum Loredana, Carla’s Dreams, Horia Brenciu, Alina Eremia, Mirabela Dauer, Marcel Pavel și Luminița Anghel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus