X
carabulea

Ilie Carabulea cere 40 de milioane de la Patria Bank

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a solicitat oficial Patria Bank plata unei sume de peste 40 de milioane de euro, după preluarea Băncii Carpatica.

Informația a apărut într-un raport al Patria Bank publicat pe Bursă.

”Patria Bank SA a recepţionat ordonanţa de plată formulată de dl. Ilie Carabulea prin care acesta din urmă, în calitate de reclamant, solicită obligarea Patria Bank SA, în calitate de pârât, în solidar cu administratorii acesteia, să plătească pârâtului sumele de (a) 40.666.949,8 lei preţul acţiunilor răscumpărate de societatea pârâtă, (b) dobânda legală penalizatoare aferenta sumei datorate, egala cu rata de referinţă BNR majorată cu 4% începând cu data introducerii cererii de faţă şi până la plata efectivă şi (c) cheltuieli de judecată reprezentând taxa de timbru şi onorar avocat”, se arată în raportul citat de economica.net.

Patria Bank SA menţionează că obligaţia de plată a sumelor de bani aferente acţiunilor care au făcut obiectul cererilor de retragere ca urmare a fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica SA şi Patria Bank SA nu este scadentă încă, aspect care va fi învederat împreună cu toate argumentele legale instanţei competente.

„După cum s-a menţionat în clar în cadrul Procedurii de retragere – pusă la dispoziţia investitorilor încă dinainte de Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 5 octombrie 2016 care a aprobat proiectul de fuziune – obligaţia de răscumpărare este condiţionată de îndeplinirea unor cerinţe impuse de prevederile legale aplicabile, între care se numără: i) implementarea fuziunii şi ii) aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale a României cu privire la operaţiunea de răscumpărare. Condiţiile care afectează obligaţia de plată a preţului nu sunt îndeplinite integral până în prezent şi, ca atare, obligaţia de plată a preţului nu este exigibilă. În plus suma solicitată de dl. Carabulea prin ordonanţă de plată nu este determinată în conformitate cu prevederile legale incidente, fiind raportată la valoarea nominală a acţiunilor, iar nu la preţul de retragere stabilit de un expert independent în conformitate cu prevederile art. 134 din Legea 31/1990 privind societăţile”, se precizează în document.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vecina

  Te prea lacomesti domnul Carabulea drept dovada este unde te afli acum mai lasa si pe alți sa trăiască se știe ca esti cel n-ai lacom om de afaceri din Sibiu

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Okooko

   Ce să vadă in biblie? Micul extraterestru invizibil din cer? Sau ca arca lui noe are dinozauri? Nu trebuie să învețe mai muote minciuni. Stie destule.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  el

  Bravo Iliuta!
  E dreptul lui. Mai cu seamaca el a infintat Carpatica, iar cand era in procese, unii au vrut sa.l deposedeze…pe nimic!. Au luat actiunile acum sa le faca prof Patria!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lviniu 4u

  Domnul inginer Carabulea a hranit zeci de mii de familii din Sibiu, a creat un imperiu international, este mandria noastra ca sibieni! Trebuie sa ne respectam valorile si sa-i pretium cat timp ii avem intre noi!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bun baiat!

  CONSTANTIN OPREAN l-a indrumat la DOCTORAT. Acum e DOCTOR IN STIINTE co o teza care dezvolta programe software sofisticate de planificare. Stiu COSTICA si NEA ILIE PROGRAMARE cat stie baba mecanica cuantica! Doi pafaristi agramati, doi mari IMPOSTORI! Cum o luat NEA ILIE TERENUL de sub RAMADA??? Rog PROCURATURA sa verifice!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact