X
oradea-romania

Oradea interzice magazinele second-hand și sălile de jocuri de noroc

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat public, joi, un pachet de măsuri menite să stimuleze dezvoltarea centrului istoric al municipiului şi să atragă turişti în această zonă, scrie digi24.ro. Edilul a explicat că măsurile vizează interzicerea în centrul municipiului Oradea a activităţilor de service auto şi spălătorii auto începând din ianuarie 2018 şi din 2019, interzicerea funcţionării caselor de amanet, a magazinelor cu produse second-hand şi a sălilor de jocuri de noroc. „Avem nevoie de un centru mai atractiv în municipiul Oradea. Trebuie să existe o combinaţie de spaţii care atrag vizitatorii şi orădenii, lucru care se întâmplă mai greu cu case de amanet sau magazine cu haine second-hand”, a spus primarul.

Măsurile sunt completate cu stimularea dezvoltării în zona centrală a unor terase, baruri şi alte localuri de alimentaţie publică având ca scop atragerea turiştilor. Municipalitatea doreşte, de asemenea, să crească impozitele cu 50% pentru clădirile din zona istorică în care nu se desfăşoară activităţi economice, deşi au potenţial în acest sens, dar şi pentru cazul terenurilor construibile ţinute fără construcţii.

Această creştere a impozitelor este menită să oblige proprietarii spaţiilor sau terenurilor nefolosite din zona centrală, să dezvolte aici o afacere sau să le închirieze. Creşteri similare de impozit vor fi introduse şi pentru clădirile sau terenurile din zone centrale unde funcţionează case de amanet, magazine cu produse second-hand, jocuri de noroc, service şi spălătorii auto.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gyuntar dela Ooy

  Mno ghine, sper ca nu suntetz atat de prosti sa criedetz ca aceste lucruri se pot intampla si la Sibiu?!…Pai’ unde-atz vrea sa-si vanza Fritzii hainele “de firma” colectate de Armata Salvării?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Ion ot Ionești

  Rahat cu perje. Primarele poate să viseze, da’ n-are sorți de izbândă. Ori poate crede că mai e încă în comunism, când statul îți impunea ce și cum.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gyuntar dela Ooy

   Oho, si-nca cum, vericule! O sa-i duci doru’ “epocii de aur” in cazu’ in care mai crezi c-atunci era dictatura, iar acum e democrație…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Forseti

   Amice o activitate economica in special de comert en detail se avizeaza de catre primarie prin acord de functionare. In consecinta rahat cu perje este afirmatia ta.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  George

  Ar putea fi un exemplu si pentru Sibiu . O mare problema o reprezinta si prezenta masinilor pe strazile centrale- ar trebui crescut tariful si limitat timpul de stationare, s-ar putea impune si alte restrictii.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gospodina

  La noi, pe strada Tribunei sunt cel putin 4 magazine second-hand! 5 cu Humana! Unde sunt confectiile de altadata de la magazinul Dumbrava? Acelasi model de rochie de la masura 42 la 52 ca sa se poata imbraca si slabanoagele, si grasele…

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  omul are singe in instalatie
  da ca dezvoltare vedeti ce viteza are oradea
  e si oras de granita ,are si aeroport nou,e si curat,asa ca vorba unei clasice in viata SUCCESURI

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Karl

  Fodorița e depășită de situație. Primarul ales trebuie să fie un bun gospodar care a demonstrat, până a fi ales, că a făcut ceva. Noi alegem, avocați, profesori, contabili, etc. P.S. Toți second hande…

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @karl

  Cam așa e Karl, Primar presupune o persoană care a reușit ceva în viață, prin muncă cinstită. Sunt și oameni de felul acesta însă au prea mult bun-simț și nu vor să se murdărească de mizeria din politica actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact