X
barna-usr-11

VIDEO Dan Barna, dat în judecată pentru un clip. ”Referendumul e o mașină a timpului care va întoarce România în trecut”

Comitetul de inițiativă care promovează modificarea Constituției îl acuză de calomnie pe deputatul USR de Sibiu, Dan Barna, după ce acesta a publicat un clip video în care îi îndemna pe colegii din USR să aibă o poziție cu privire la cererea Coaliției pentru familie. ”Inițiativa noastră cetățenească a fost avizată de către Curtea Constituționala, fiind un demers perfect admisibil într-un spațiu democratic – în fapt, chiar cel mai democratic demers posibil, fiind vorba despre inițiativa declanșării unui referendum. În acest context, considerăm calomnioasă, vexatorie, denigratoare si defăimătoare eticheta aplicată de Dan Barna si USR Liberal în videoclipul respectiv de demers promovat de asociații religioase, promotori ai legionarismului și putinismului, cu o agendă obscură care urmărește confiscarea libertății, urmărind promovarea intoleranței in legislație, educatie, sanatate, familie si impunerea controlului statului asupra vieții private, Referendumul întorcând România în trecut. În lipsa oricărei minime dovezi în sensul acestor afirmaţii, Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României, constituit prin Declaraţia de constituire publicată în Monitorul Oficial al României nr 883/25.11.2015, consideră aceste afirmaţii drept calomnioase, de o gravitate extremă care incită la ură, discriminare si antrenează consecinţe juridice, fiind un veritabil si profund reprobabil caz de discurs incitator la ură.

Valorile Coaliției pentru Familie, care susține acest demers, sunt valori consacrate de normele juridice în vigoare în România, iar demersul de revizuire a art. 48 alin. 1 din Constitutie nu a fost doar avizat constituțional de către Curtea Constituțională prin Decizia nr. 580/20.07.2016, dar a fost adoptat de Camera Deputaţilor și a fost asumat de peste 3.000.000 de cetățeni români.

În aceste condiţii,  afirmaţiile făcute în videoclipul respectiv  sunt nu doar false, neavând nicio susținere în realitate, ci și profund denigratorii si defăimătoare, pentru care se va solicita antrenarea tuturor consecințelor juridice pe care ele le implică”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Mihai Gheorghiu Preşedintele Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească.

Barna: ”Al treilea referendum e despre viitor și libertate”

Dan Barna susține în clipul incriminat de de liderul Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească că referendumul ”e inițiat de o coaliție formată din asociații religioase, foști politicieni și promotori ai legionarismului și putinismului. Este de datoria noastră să rezistăm invaziei spațiului public de către o agendă obscură care vrea să ne confiște libertatea. E doar începutul. Dacă nu ne opunem, așa numita coaliție pentru familie va continua cu promovarea intoleranței în educație, sănătate familie și impunerea controlului statului asupra vieții private. Referendumul e o mașină a timpului care va întoarce România în trecut. Al treilea referendum e despre viitor și libertate. USR nu are dreptul să-și abandoneze electoratul. Partidul care reprezintă oameni ce vor libertate și democrație trebuie să aibă o poziție atunci când se schimbă Constituția”.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

20 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  un nimeniinploaie numeniidrum
  unul care se crede atotstiutor platit de soros
  nu luati in seamaacesti antiromani
  barna nu vede birna ,el nu vede nimic!!!!ordinarule!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   zzz

   mereti ma si latrati in alta parte.
   pupati poala popii, ca aveti de unde alege, si vedeti-va de ale voastre.
   meniul e divers: pedofilul Pomohaci, iubaretii de la Husi sau spagarul de la Constanta aveti cate ceva pt orice roman verde si plin de bale.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ionut

   Luna trecuta cand am luat banii de la soros am vazut pe statul de plata un “D. Barna” dar nu am crezut ca e vorba de el. Super, avem acelasi angajator :))))))))

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Gyuntar dela Ooy

    Bah Ionutz, o fi Soros ala un prost, da’ ma-ndoi c-ar avea pe statu de plata, olteni care fac “liniuțe” la maturitate…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gruia

  “promotori ai legionarismului si putinismului”, “agenda obscura care vrea sa ne confiste libertatea”. Si asta doar pentru schimbarea cuvantului “soti” in “barbat si femeie”. Astia vor sa ne salveze pe noi. Minunat!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zumz

  Plin de romani adevarati pe aici. Brava, mai! Daca cineva are neclaritati de ce suntem penultimii in Europa sa citeasca un pic ce scriu tipuletii astia pe aici si ii va fi clar. Faptul ca, vreo cativa dintre ei sunt si membri de partid, nu e nicio scuza, ba chiar dimpotriva.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ovidiu

  Bravo domnule Barna! Lupta pentru democratie si libertate va fi intotdeauna una grea si continua dar frumoasa. Ce poate fi mai frumos ca aceasta lupta?
  Ma bucur ca exista in politica asemenea oameni precum dumneavoastra si in USR partidul pe care l-am sustinut si votat.
  Sunt sigur ca aveti multi dusmani printre cei care nu au asemenea principii dar vor fi multi care va vor sustine.
  Liberte, egalite, fraternite!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gyuntar dela Ooy

   Bah Ovidutz, am o capra si-un calutz, n-ai vrea tu sa… Acum, lăsând gluma la o parte, sloganul complet ar fi “Libertate, Egalitate, Fraternitate sau …Moarte! ” Pe parcurs a mai fost cosmetizat, pentru a-i conferi o tenta umană, si pentru a nu decredibiliza anumite “cercuri”….

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea, era cat pe ce sa se producă o regretabila eroare… Dupa cum a inceput articolul si cunoscând antecedentele domnului deputat, o buna parte a cititorilor crezusera ca-i vorba de un proces de o cu totul alta natura, intentat intentat fiind de una din fetele de la GAZ, nemulțumita de “prestațiile” distinsului domn

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cicero

  Barna asta si cu USR lui suna precum Ana Pauker, Teorhari Gerogescu si Silviu Brukner in ani ’47-53. Bolsevsim pe fata, menit sa distruga fiinta nationala, coeziuna poporului, credinta crestina si sa ne transforme pe toti in intr-o masa amorpha,, usor manipulabila, lipsita de coeziune sociala si usor de put la colt. Indivizi ca el merita streangul pentru tradare de neam si tara.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ovidiu

   Mandri ca suntem romani traditionali, crestini ortodocsi dar tampiti de votam hoti, corupti si incompetenti de la Revolutie incoace.
   Uitati-va bine spre Vest si Nordul Europei la tarile care or lasat din mandria nationala, traditii si dogme religioase oferind libertati unor minoritati. Uitati-va si minunati-va ca nu o venit Apocalipsa si nenorocirile peste ei, in schimb sunt cu zeci de ani lumina in fata noastra ca societate si dezvoltare.
   Plecati in vizita la rude si in concedii si va place ce gasiti acolo nu? Dezvoltarea unei tari incepe mai intai cu emanciparea societatii. Ipocritilor!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Amu ii bai babo

    S-or dezvoltat cu cauza de a inlocui populatia autohtona.aia Nu mai au dram de identitate. Biserica o distrus tot prin inventarea iudeo crestinismului

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    werner

    Cauzele dezvoltarii lor economices sunt si cauzele prabusiri lor morale si fizice. Fara identiate, fara stamina fizica si culturala, fara credinta… niste popoare care vor fii asimilate in cel mult 30–40 de ani de primitivi veniti de aiurea care nu au nimic de aface cu civilizatia apuseana. Daca tu crezi ca viitoare generatii the suedezi, germani (adica turci, jihadisti si elemente africane) are sa fie in stare sa construiasca minunile technice de care tu te bucuri acum, atunci esti delusional, traiesti intr-o lume paralela cu realitatea.
    Popoarele astea care invadeaza Europa nu au nici etica muncii serioase ( prevalenta la protestanti) nici inclinatia de a studia in general si mate, fizica si chimie in special. Isi formeaza ghettourile lor etnice in care domneste cultura evului mediu. Daca asta iti doresti tu pentru Romania, atunci nu cred ca traiesti in tara potrivita. Du te si traieste in westul islamizat si napadit de primitiv care nu ezita sa iti taie capul sa sa te arunce in aer… just for the fun of it.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dumb and Dumber

   Asta e cel mai tare comentariu. Cicero ii vede pe cei care nu-s de acord cu Colalitia pt Familie ca fiind: “masa usor manipulabila” . Probabil ca tipul de patriot care pupa moaste si voteaza PSD in timpul liber :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact