X
transforma-florile-de-soc-in-preparate-de-sezon-socata-si-flori-de-soc-in-aluat_size1

Soc! La Palatul Brukenthal (P)

O rețetă pe cât de simplă, pe atât de practică răcorește turiștii veniți la Palatul Brukenthal din Avrig. Florile de soc din care se face bine cunoscuta socată sunt păstrate în congelator, iar vara și toamna miraculoasa băutură poate fi servită vizitatorilor.

Florile soc, o adevărată desfătare pentru papilele tale gustative în timpul verii, au reale proprietăți terapeutice. Substanțele conținute de florile acestei plante miraculoase, bioflavonoizii, colina, acizii grași omega-3 si omega-6, pectina și taninurile, sunt extrem de benefice pentru sănătate și tratează o serie de afecțiuni, precum alergiile sau tulburările respiratorii.

Puțini oameni știu că florile de soc curăță sângele de toxine, ferindu-ne corpul de artrită și alte probleme de sănătate dificil de tratat. Tot aceste plante folosite deseori la băuturi răcoritoare funcționează ca un agent expectorant și un bun remediu împotriva constipației sau a bolilor de rinichi. Florile de soc sunt folosite frecvent în medicina naturistă, ca remediu pentru o serie întreagă de afecțiuni. Florile acestei plante populare în țara noastră au acțiune sudorifică, diuretică, anti-inflamatoare și expectorantă, câștigând o reputație importantă în tratarea unor boli inflamatorii și congestionante ale aparatului respirator, fiind utile în special în stări febrile.

O infuzie din flori de soc poate fi folosită pentru controlul tusei, al răcelilor și al gripelor, al simptomelor astmului și al guturaiului. Efectul sudorific reduce febra și detoxifică organismul. Infuzia rece din flori de soc poate fi folosită pentru tratarea ochilor inflamați sau infectați.

Florile de soc sunt folosite și la tratarea alergiilor, a sinuzitei și a tusei productive. Tot ele ne pot ajuta sistemul digestiv să funcțoneze optim, regularizând funcționalitatea sistemului intestinal și participă la vindecarea afecțiunilor rinichilor.

Bolile de piele sunt și ele tratabile cu flori de soc, în special acneea, ezemele, psoriazisul etc. Leziunile cutanate se vindecă mai repede sub efectul plantei, precum tăieturile, arsurile și alte răni superficiale. Florile de soc pot grăbi vindecarea de herpex simplex (herpes) și purifică glandele limfatice.

Dacă bei regulat socată, ceai din flori de soc și alte băuturi cu soc, îți poți întări sistemul imunitar și ne reducem șansele de a dezvolta mai multe tipuri de cancer. Motivul este conținutul bogat de vitamina C, un antioxidant puternic care fortifică sistemul natural de apărare al organismului și protejează celulele sănătoase de acțiunea radicalilor liberi.

Ce mai aștepți? Haide la Palatul Brukenthal din Avrig!

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    (-)

    Sock si groaza! Fugiți si băgați bani in bonck sasalailor! Ăștia, cică inventara in sec XXI ceea ce bunicii nostri, mai “prosti” fiind, au descoperit încă de pe vremea ororilor comuniste…

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact