X
poza ziar

Sărbătoare la Sadu. Muzică, agapă și istorie

La Sadu continuă astăzi petrecerea, după ce ieri au început două festivaluri importante pentru Mărginime: „Festivalul Mărginenilor“, manifestare culturală aflată la ediția a V-a, și „Sadule, Grădină mândră“, festivalul local ajuns, în acest an, la cea de-a XII-a ediție.

Pe lângă spectacolele folclorice tradiționale, sunt organizate și două seminarii. Primul a avut loc sâmbătă și s-a intitulat „Sadu – prima așezare rurală din România electrificată“ și este organizat cu ocazia aniversării a 120 de ani de la electrificarea comunei. Totodată, este programată și o vizită la Uzina Electrică și la Muzeul Energetic Sadu I. Cel de-al doilea seminar are loc, astăzi, și își propune să readucă în actualitate viața comunei de altădată – „Sadu, file de istorie“. „Este o mândrie pentru noi să organizăm în acest an Festivalul Mărginenilor, o manifestare de înaltă ținută culturală. Dorim să fim o gazdă perfectă, deoarece noi, sădenii, ținem mult la tradițiile și obiceiurile locale, iar Festivalul „Sadule, Grădină mândră” este cel mai bun exemplu. La ediția din acest an, avem invitate și ansambluri folclorice din străinătate“, afirmă Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Programul artistic de astăzi începe de la ora 15, cu un spectacol aniversar susținut de solistul vocal Ioan Dăncăneț, cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate. Înaintea concertului, de la ora 13.30 se desfășoară ”Agapa Sădeană”, unde invitații sunt primiți cu bucatele pregătite de comunitate.

Organizatorii festivalurilor sunt Asociația Reuniunii Mărginenilor, Primăria și Consiliul Local al comunei Sadu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact