Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Astăzi începe a VIII-a ediţie a Festivalului Classics for Pleasure! Trei zile de muzică bună şi artişti extraordinari!

Astăzi începe a VIII-a ediţie a Festivalului Classics for Pleasure! Trei zile de muzică bună şi artişti extraordinari!

Peste 250 de artiști vor aduce muzica clasică în centrul istoric al orașului Sibiu în perioada 14-16 august 2017. Pentru al optulea an consecutiv Classics for Pleasure, cel mai mare festival de muzică clasică din Ardeal, reunește pe scenă unii dintre cei mai mari artiști din țară și unele dintre cele mai promițătoare talente din afară.

Deschiderea Festivalului Classics for Pleasure – Festival of Culture va avea loc luni, 14 august cu concertul Mariachi Magic, o gală de muzică mexicană plină de romantism hispanic. Seara de marţi va fi dedicată geniului creator al lui Beethoven iar închiderea festivalului se va face miercuri cu Proms of Delight, sub bagheta legendarului dirijor Ilarion Ionescu Galaţi. Festivalul include şi un concert al Corului Naţional de Cameră Madrigal în Biserica Ursulinelor şi un spectacol clasic pentru copii în Sala Thalia.

Anul acesta, festivalul sărbătorește un deceniu de când Sibiul a purtat titlul de Capitală Europeană a Culturii. În onoarea acestui eveniment, Elite Art Club UNESCO a realizat o serie de interviuri cu unele dintre cele mai interesante personalități culturale din oraș. Rezultatul acestui demers este filmulețul Sibiu – 10 ani de capital europeană care poate fi deja vizionat mai jos.

În mod exceptional, anul acesta festivalul va recomanda 7 circuite turistice și unele dintre cele mai bune restaurante din zonă pentru toți cei care apreciază frumusețea în toate formele ei, de la gastronomie, la muzică și la natură. Mai multe detalii gasiti pe www.classicsforpleasure.ro.

O altă noutate a ediției de anul acesta o reprezintă tombolele care se vor desfășura în fiecare seară în Piața Mare cu premii de la Teilor Jewellery, Domeniile Martinuzzi și Farmec.

Accesul la evenimente este gratuit.

Programul festivalului

14 August Mariachi Magic Piaţa Mare, ora 20.00 Orchestra: Symphonic Pops Dirijor: Constantin Adrian Grigore Solişti: Hector Lopez, Cristian Mogoşan, Florin Estefan a15 August Corul Naţional de Cameră Madrigal „Marin Constantin” Biserica Ursulinelor, ora 16.00 Dirijor: Anna Ungureanu

Classic Wonders Piaţa Mare, ora 20.00 Orchestra: Camerata Regală Dirijor: Wojciech Rodek Solist: Adela Liculescu

16 August Căsuţa cu Poveşti Muzicale Sala Thalia, ora 11.00 Solişti: Bogdan Nistor, Lucia Bulucz, Adonis Tanţa

Proms of Delight – 10th Anniversary of Sibiu, European Capital of Culture Piaţa Mare, ora 20.00 Orchestra: Orchestra de Stat a Filarmonicii din Sibiu Dirijor: Ilarion Ionescu Galaţi Solişti: Silvia Micu, Alin Stoica, Şerban Vasile

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO si cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Partener principal: La Fântâna

La Fântâna este o companie născută și crescută în România, reprezintă deja un brand românesc puternic și o dovadă vie că, în ciuda dificultăților sau a prejudecăților, societatea românească generează excelență și succes. Lider național în servicii integrate de apă și cafea, La Fântâna e de câțiva ani o companie multinațională, cu viziuni de creștere regională și planuri mari de viitor. Excelența și succesul reprezintă, împreună, unul dintre motivele – dragostea pentru muzică fiind principalul – pentru care La Fântâna a ales să sprijine acest eveniment, prin două concerte care ilustrează argumentul de mai sus.

Madrigalul „Marin Constantin” este sinonim cu excelența în muzica corală și un reper internațional în domeniu, iar sub conducerea Annei Ungureanu a renăscut, practic, mai puternic și mai viu ca nicicând. Camerata Regală, un ansamblu mereu tânăr prin structura sa, dar și o sursă inepuizabilă de talent și prospețime creatoare, a devenit un nume puternic în România și un reper al succesului în muzica clasică.

Mulţumim partenerilor care au facut festivalul si mai frumos anul acesta: Telekom, Institutul Polonez din Bucureşti, Nappo Shoes, Domeniile Martinutzi, Farmec, Teilor Jewellery, cofetăria Simpa şi grădiniţa Open Arms.

Afis CFP email

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Daniela Ciocanea

Acum 6 ani

Si -afara ploua, ploua Si-i trecut de ora noua...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus