Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Aventuri de minivacanță. Beți și fără permis, la volan

Aventuri de minivacanță. Beți și fără permis, la volan

Un tânăr de 23 de ani, din Vâlcea, a fost surprins băut la volan, în această minivacanță. Bărbatul a refuzat și transortul la spital, pentru recoltarea de probe biologice, așa că dosarul său penal a devenit și mai gros.

Șoferul a fost oprit în trafic în noaptea de 13 august, în jurul orei 03,20, pe strada Dr. Ion Rațiu. Potrivit reprezentanților IPJ Sibiu, "la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă șoferul a refuzat transportul la spital pentru recoltarea probelor biologice".

Nu este singurul șofer care s-a întâlnit cu polițiștii, în această minivacanță. Ieri seară, în jurul orei 22,30, în afara localității Tălmaciu, a fost depistat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în orașul Avrig, care, la testarea cu aparatul etilotest, a prezentat un rezultat de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mulți sibieni s-au ales cu dosare penale, după ce s-au urcat la volan deși nu au permise de conducere. Tot ieri, pe DN 14, în localitatea Târnava, a fost identificat un bărbat din Copșa Mică, în vârstă de 28 de ani, care a prezentat pentru control un permis de conducere emis de către Marea Britanie, cu mențiunea “PROVISIONAL DRIVING LICENCE”. Cu acest permis, însă, bărbatul avea dreptul de a conduce doar pe teritoriul Marii Britanii și numai însoțit de către un alt șofer cu experiență. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe teritoriul României fără a avea acest drept.

Și tot pe DN 14, în afara localității Ruși, polițiștii rutieri au depistat o sibiancă în vârstă de 31 de ani aflată la volan deși nu deține dreptul de a conduce. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia a deținut un permis de conducere eliberat de autorități străine, anulat în cursul anului 2015 din cauza faptului că s-a dovedit a fi fals. Și pe numele femeii, polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus