X

Al cui e orașul ăsta?

Alin Bratu

Nu a fost o singură întâlnire cu locuitorii orașului în care să nu se vorbească despre lucrările proaste de la drumuri. Vă aduceți probabil aminte de turul de forță al conducerii Primăriei Sibiu prin cartierele din oraș. Indiferent că a fost vorba de cârpeli, ori de reabilitări de la zero, oamenii s-au declarat nemulțumiți de cum se lucrează la drumuri. A fost una din problemele despre care s-a vorbit la absolut toate întâlnirile.

S-a ajuns ca cetățenii să cheme ingineri să le explice ce nu se face greșit. Borduri montate direct pe pământ, cu ciment insuficient. Sau de proastă calitate. Lipsa tasării terenului înainte de așternerea asfaltului. Lipsa pietrei sparte din fundația străzii. Sunt teme de discuție printre oameni care se ocupă de cu totul altceva decât de construcții. Au ajuns să se documenteze pentru a afla cauzele unei probleme care nu ar trebui să-i privească. Dar îi urmărește în fiecare zi.

IMAG0379

Sunt zeci de străzi în oraș care arată ca niște tranșee săpate în așteptarea unui inamic invizibil. Sunt zeci de străzi cu asfaltul lăsat, supt parcă de o forță ciudată care-l trage în interiorul pământului. Sunt zeci de străzi peticite parcă de un copil fără talent. Sunt lucruri vizibile, concrete, care nu lasă loc de nicio interpretare. Nu sunt șanțuri pentru auto-apărare. Nu există nicio forță în miezul pământului care ne absoarbe bitumul. E vorba doar de o treabă foarte prost făcută. E vorba doar de indolență.

Pot să înțeleg un constructor care încearcă să se sustragă muncii și să fie zgârcit la materiale. E foame de bani. Foame de profit. Dar s-au gândit și alții la asta și din acest motiv obligă administrația să verifice permanent lucrările. Există, cel puțin teoretic, diriginți de șantier. Realitatea spune însă altceva. Nu există oameni pe șantiere. Se doarme în birouri. Sunt lucruri extrem de ușor de dovedit. O spun oamenii, o spune realitatea. Uitați-vă încă o dată pe străzi. Chiar nu e posibil ca la fiecare lucrare care se face pe o stradă să invocăm în maxim șase luni de la darea în folosință garanția. Chiar e bătaie de joc.

20706782_1495657003810829_1431820471_n

V-ați plâns că DPC-ul face lucrări proaste. Acum sunt alții. V-ați plâns că nu aveți suficienți angajați. Acum se face coadă la angajări. V-ați plâns că nu aveți salarii care să vă motiveze. Acum nu mai e cazul. Ați spus că prioritatea dumneavoastră sunt sibienii. Când vom vedea asta?

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PaceFacatorul de la Varsovia

  Dl Bratu de ce nu-i implicati si pe cei de la Inspectia in Constructii in dilema asta?Repet intrebarea din alt post:s-au desfintat?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  D.C.P.

  Asta e orasul lui Carabulea, al fam. Vonica, sl clanurilor mafiote. E orasul cartierelor sarace, al cladirilor ponosite. E… La Medelin.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Normalitatea

  Fara patima o spun: PESTELE DE LA CAP SE-NPUTE! Sa ne uitam in orasele, fara forta financiara, dar cu primari de isprava, care au reusit sa uimeasca. Primar nu inseamna politician, nu, Primar inseamna GOSPODAR. Ce habar are o doamna contabil de constructii? cam atat are si-un profesor… Nu trebuie sa fi mare specialist ca sa sti ca un sant sapat trebuie tasat si-n adancime.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Popa Ioan

  D.le Bratu, scrieti articole bune. De ce cand o aveti in studio pe Frau Primar nu o luati la intrebari, suntem viteji doar din tribuna.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian adevarat.

  E orasul mafiei imobiliare ,al retrocedarilor sasesti ilegale ,al interlopilor,al zecilor de strazi de pamant,al autobuzelor casate ,al giratoriilor cu nemiluita(multe fara rost),al dezvoltarii imobiliare periferice haotice,al invaziei zecilor de mii de sclavi olteni care ne invadeaza burgul pt ca la ei in sud mor de foame…orasul unei babe senile,incompetente…frau fodor…bleah…rusine!!!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cetatean proaspat reparat

  E vorba de lipsa de STRATEGIE SI PLANIFICARE, nu de calitatea lucrarilor. De ce nu ziceti lucrurilor CORECT pe nume???
  Si e vorba de functionari din primarie care fac ce vor, raspund de ce vor, dupa interese meschine.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dana

  Se lucreaza aiurea in oras…. Au lasat pana si gauri si namol pe sub podul minciunilor, sa se impiedice toti turistii de ele. Problema e primarul, dar nu numai…probabil sunt o gramada de muhaele de 2 bani in primarie, pentru care jobul e sa stea la cafea in piata mica, pana vine ora de plecare…sau la birou pe fb si-asa mai departe. Aceste eminente cenisii care distrug orasul mu pot fi deranjate, ca se supara tati, care le-a “bagat” acolo. Rromanistanul comunistoid mai are nevoie de vreo cateva decenii pana sa se curete toate scursurile si apucaturile comuniste. Cam depre asta-i vorba la orice nivel… Din pacate ne-a anuns si pe noi. Am avut o perioada buna cu Iohannis dar acum….a incaput iar orasul pe mana nepotilor, se pare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact