Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

După 20 de ani. Podurile de pe strada Argeșului vor fi supuse unei expertize tehnice

După 20 de ani. Podurile de pe strada Argeșului vor fi supuse unei expertize tehnice

Administrația municipiului Sibiu a comandat realizarea unei expertize a celor două poduri de pe strada Argeșului, din zona parcului Sub Arini. Documentațiile au rolul de a evidenția eventualele intervenții necesare pentru a menține podurile în condiții bune, dar și de a descoperi scurta istorie a acestora.

Potrivit caietului de sarcini redactat de Primăria Sibiu în vederea selectării unei firme care să realizeze expertizele necesare, la cele două poduri nu s-au mai realizat intervenții la structura de rezistență de 20 de ani, de când aceste construcții au fost date în exploatare. „Expertiza tehnică va evidenția starea actuală a construcției, a capacității portante și intervențiile care sunt necesare pentru a o aduce la situația inițială. Expertiza va conține expertizarea structurii de rezistență, a finisajelor de protecție și măsurători topografice ale geometriei podului“, se arată în caietul de sarcini al procedurii de achiziție a expertizei tehnice. Reprezentanții Primăriei Sibiu mai arată că nu dețin „date constructive“ referitoare la cele două poduri. Pentru acest contract, de la care Primăria așteaptă inclusiv soluțiile tehnice pentru remedierea eventualelor defecțiuni, au fost alocați puțin peste 10.000 de lei, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor de către cei interesați a fost stabilit pentru 23 august, iar termenul de realizare a expertizei este de 30 de zile de la semnarea contractului.

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

€€€€€€

Acum 6 ani

Poduri ?! Sunt 2 podete (hai, poduri foarte scurte), si un dig, mare parte a soselei e pe dig, nu pod !
Raspunde

nume

Acum 6 ani

Ce expertiza sa mai faca podurile sunt praf.Eu propun din start ca lucrarea de reabilitare sa fie atribuita celebrei asocieri Terra Building -Electrocon impex
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus