Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Orban ia apărarea inspectorilor școlari generali demiși. Liberalii cer demisia și ministrului Transporturilor

Orban ia apărarea inspectorilor școlari generali demiși. Liberalii cer demisia și ministrului Transporturilor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii iau în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură, dar și a unei moțiuni simple împotriva ministrului Educației, Liviu Pop, din cauza modului în care au fost eliberați din funcție cei 13 inspectori școlari generali.

"Se pare că pe furiș, noaptea ca hoții, a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose și pentru miniștrii Guvernului Tudose. Ministrul Educației, sindicalistul habarnist, pe numele lui Liviu Pop, a operat la fel. Vineri, la ora 22,00, a trimis niște faxuri în 13 județe, prin care a demis 13 inspectori generali școlari care practic își dobândiseră pozițiile respective în urma unor concursuri, organizate de Ministerul Educației, având contracte de management pe perioade de 4 ani de zile. În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătam cu degetul. Acești inspectori generali școlari au fost demiși pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din județele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de școli să pună toți PSD-iștii fără pregătire, fără experiență managerială și competență profesională, să îi pună directori de școli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele școlare. PSD urmărește ca un fir roșu să-și pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în pozițiile de directori de școli. (...) Cu siguranță ne gândim (la o moțiune simplă — n.r.)", a afirmat Orban, citat de Agerpres. Printre inspectorii generali demiși se află și Inspectorul Școlar General Ștefan Firu, care a declarat că îl va acționa în judecată pe ministrul Educației.

”E vorba aici de demnitatea mea. Nu cred că așa trebuie să se procedeze. Îl voi da în judecată, pentru că vorbim de o activitate unde consider că nu mi-am bătut joc”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Ștefan Firu.

Ministerul Educației Naționale a anunțat luni organizarea unei selecții pentru ocuparea a 14 funcții vacante de inspector școlar general din inspectoratele școlare județene Arad, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea și a unei funcții temporar vacante de inspector școlar general la ISJ Brașov.

La rândul său, deputatul PNL Cristian Buican a spus că liberalii îi cer premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetență.

"Analizând modul în care Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează aceste două proiecte (autostrada Moldova și autostrada Sibiu-Pitești — n.r.), Biroul Executiv a luat hotărârea să ceară prim-ministrului Tudose demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetența zicem noi, dacă nu reaua voință cu care gestionează cele două proiecte de importanță națională. Prin tergiversarea realizării celor două proiecte și unirea provinciilor istorice ale României, noi credem că PSD, nu numai în acest mandat, dar de-a lungul timpului, a pus în pericol unitatea României. (...) Noi credem că aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire trebuia să găsească provinciile românești unite prin autostrăzile puse în Master Plan ca fiind prioritare de către PSD, vorbesc aici de autostrada Pitești-Sibiu și autostrada Moldovei", a spus Buican.

El a precizat că, în cazul în care Răzvan Cuc nu va fi demis din funcția de ministru al Transporturilor până la începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune moțiune simplă împotriva acestuia. "Odată cu începerea sesiunii parlamentare, o să facem uz de toate procedurile parlamentare pentru a-l demite pe ministrul Transporturilor. (...) Dacă nu va fi demis până atunci, PNL va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Transporturilor", a afirmat deputatul liberal, citat de Agerpres.

Citește și -----  Ștefan Firu: Îi voi da în judecată!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 6 ani

Ludovic, ai găsit iarăși un prost sa-ti dea de băut pe datorie?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 6 ani

După cele două "doamne" am crezut că PNL a depăşit Nadir - ul . M - am înşelat încă o dată .
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

orbane vezi de frau turcan si alte pdliste si cinta,cinta la mandolina,da la alta masa
Raspunde

minus

Acum 6 ani

Cred ca este tare bine sa ai parale de la popor si sa te faci ca ti cu poporul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus