Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Ministrul Educaţiei despre demiterea celor 13 inspectori şcolari: Dacă ai un contract de management şi nu îl respecţi, pleci

Ministrul Educaţiei despre demiterea celor 13 inspectori şcolari: Dacă ai un contract de management şi nu îl respecţi, pleci

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţine că inspectorii generali şcolari sunt evaluaţi periodic, precizând că dacă nu respectă contractele de management trebuie să plece, justificând în această manieră demiterea a 13 şefi de inspectorat.

"Şi inspectorii scolari generali funcţionează pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie să le respecte. Miercuri am fost nevoit să plec mai repede din minister şi a rămas domnul secretar de stat Gigel Paraschiv. Inspectorii, directorii sunt evaluaţi periodic pe acel contract de mandat. Are dreptul fiecare, daca consideră că nu este normală evaluarea, să acţioneze în instanţă. Cu soarta elevilor nu ne jucăm. Dacă ai un contract de management şi nu îl respecţi, pleci acasa. Aveau obligaţia ca până pe 31 iulie să transmită raportul cu starea învăţământului. În continuare sunt evaluaţi inspectorii. În 14 zile, conform contractului de management, am făcut eliberarea. Nu e nicio implicare politică. Sunt, în rândul celor 13 inspectori, şi de la PSD", a declarat Liviu Pop la Tvr, citat de Mediafax.

Ministrul Educaţiei a revocat din funcţie, vineri după-amiază, şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.

Ministerul Educaţiei anunţă, luni, pe site-ul instituţiei, că organizează selecţia cadrelor didactice pentru ocuparea mai multor funcţii în cadrul inspectoratelor şcolare judeţene, inclusiv pentru posturile de inspectori generali rămase vacante după revocările făcute, vineri, de ministrul Liviu Pop.

Citește și: Ștefan Firu: Îi voi da în judecată!

Citește și: Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe, inclusiv Sibiu, revocați din funcție. Firu: „Sunt în concediu, nu știu nimic”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

cine evalueaza abuzul?

Acum 6 ani

Cine face evaluarea si dupa ce procedura? Unde este reglementata evaluarea in invatamant? De ce se mai fac cursuri de management educational daca nu se respecta ce se invata acolo?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus