X
pomohaci

Pomohaci contestă excluderea din preoție. ÎPS Streza decide dacă va aproba sau nu apelul acestuia

Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din preoție și așteaptă decizia Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, care va hotărî dacă se va aproba sau nu apelul fostului părinte din localitatea Moșuni, județul Mureș, a declarat marți, pentru AGERPRES, preotul Corneliu Voinea, inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului.

“Cristian Pomohaci a depus apel. Trebuie întâi ca șeful instituției să primească toată corespondența. A fost plecat la Sinod. Dacă ne-o repartizează, verificăm și, dacă întrunește condițiile pentru a putea fi acceptat, se propune ierarhului aprobarea în lista pentru judecată. Procedura aceasta este”, a declarat preotul Corneliu Voinea.

Întrebat de reporterul Agerpres dacă există posibilitatea ca Mitropolitul Ardealului să respingă cererea lui Pomohaci, inspectorul eparhial Voinea a explicat: “Există dacă nu vine cu alte date. Dar trebuie să i se dea omului dreptul la apărare. Se va analiza și pe urmă se va analiza în Consistoriu.”

Dacă Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, va decide să se judece la Sibiu, din nou, cazul Cristian Pomohaci, atunci se va cere dosarul de la Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia unde s-a decis, la sfârșitul lunii iulie, ca Pomohaci să fie dat afară din preoție, fiind cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.

Potrivit sursei citate, în cazul în care va fi judecat de tribunalul preoțesc de la Mitropolia Ardealului, Cristian Pomohaci va fi citat să se prezinte. Inspectorul eparhial Voinea spune că “ar fi bine să fie prezent”, referindu-se la fostul preot.

Dacă nu va reuși să redevină preot după judecata de la Sibiu, Cristian Pomohaci mai are posibilitatea să facă recurs la Consistoriul Superior Bisericesc.

Citește și: Florin Călinescu despre prezența lui Pomohaci la Jina: Religia e cea mai profesionistă unealtă de spălat creiere

Citește și:  VIDEO Jina: Fanii lui Pomohaci l-au protejat la urcarea și coborârea de pe scenă

Citește și Preotul Pomohaci cere autosuspendarea din preoţie. Acesta invocă motive medicale

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lixandru

  Cat de nedreapta e lumea si judeca cu rautate fara sa cunuasca omul! A gresit si parintele o data ca orice om, trebuie sa il lovim cu pietre? S-a fim seriosi, cati dintre voi nu au incercat macar o data dragostea si apropierea de un alt baiat, e firesc s-a fi curios, s-a incerci, s-a te intrebi. El e plin de sfintenie si reprezinta patria noastra si traditile ei cele mai frumoase! Mult succes, parinte v-a iubim! Romania are nevoie de oameni ca dumneavuastra!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    pedagongul

    Cred ca Lixandru si-ar fi educat fiul ca sa spuna imediat ce i-a propus popa, nu l-ar fi invatat sa-l inregistreze ca sa-l poata santaja sa scoata bani grei de la el… copiii trebuie educati in sensul asta! Daca un adult le face propuneri sau ii atinge altfel decat s-ar cuveni, copilul ar trebui sa spuna imediat ca sa se ia masuri… Nu spune in cazul in care accepta de la respectivul bani sau alte lucruri sau in cazul in care ii place…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dan

  Daca popa asta ar fi citit biblia atunci ar fi stiut ca a scapat usor cu excluderea din prehotie. Levitic 20:13 De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PaceFacatorul de la Varsovia

  Uite ca nici Pomohaci nu va scapa ne-anal-izat!Ba chiar de doua ori! Is destui pochi in Consistoriu pentru asa o analiza?Stringe din bu..,pardon-din dinti,ca te-asteapta clipe,posibil ore,grele!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionescu

  Omul are dreptul subiectiv de a-si cauta dreptatea, de afi aparat si de a se adresa justitiei – in speta de fata consistoriului bisericesc de la Sibiu, superior celui de la Alba. Daca in ultima instanta va fi declarat nevinovat. Cine va raspunde pentru nedreptatile facute, pentru rusinea pe care a avut-o. Oare Alba nu s-a grabit? Nu exista o proba veridica in care sa il arate pe Pomobaci intr-o ipostaza imorala. O simpla inregistrare care cel mult ar duce la o tentativa, nicidecum la o infractiune de corupere de minori.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionescu

  Spre deosebire de reglementarea anterioară, tentativa nu se mai pedepseşte. Trebuia lasata justitia sa-si faca treaba. Oricum aceasta infractiune nu este prevazuta de legea bisericeasca. Altele au fost motivele: cantatul, afrontul adus superiorilor, neascultarea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact