X
protest-urs-sibiu-site-33

Ministrul Mediului va emite ordin pentru uciderea a peste 140 de urși „indiferent de câte mitinguri vor fi”

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat,i eri, că nu va renunța la semnarea ordinului de ministru privind cota de intervenție pentru carnivorele mari “indiferent de câte mitiguri or să mai fie”.

“Numărul carnivorelor mari, urși respectiv, în România, depășește 7.000 de capete, ceea ce în alte țări europene (…) nu a fost admis și atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autoritățile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari”, a afirmat Gavrilescu, citată de Agerpres.

Ministrul a arătat că ordinul în cauză prevede cote de intervenție pentru carnivorele mari și nu cote de vânătoare.

“Mi-am asumat să emitem un ordin de ministru prin care să dăm cote de intervenție pentru urși (…) și lupi, astfel încât populația să nu mai fie pus în pericol. Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urșii… da, protejăm urșii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viața cetățeanului. Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenție pentru punerea în siguranță a vieții cetățeanului, așa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în fața ministerului sau unde, eu nu voi renunța la semnarea acestui ordin de ministru”, a spus ministrul Mediului.

Ulterior, Gavrilescu a explicat, într-o conferință de presă, că această cotă de intervenție este dată la nivel național.

“Nu este ordin pentru cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenție pentru punerea în siguranță a vieții cetățeanului”, a adăugat ministrul Mediului.

În luna octombrie a anului trecut, aproximativ 200 de sibieni au ieșit în stradă pentru a protesta ”față de modul defectuos în care a fost gestionată situația ursului rătăcit în spațiul urban”. 

Citește și Protest împotriva împușcării ursului. ”Vrem proceduri, nu împușcături!” | Foto – Video

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  in loc sa faciliteze impaduririle, psd-ul da legi care sa “ajute” furtul de lemne. dupa aia ne trezim ca avem prea multi ursi. oare nu avem si prea multi parlamentari?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ursul

  Ceausescu era vanator iar acum cei mai multi baroni psd-isti il copiaza pe idolul lor, e logic pentru ei sa ucida ursi dar si alte animale salbatice pentru ca mintea lor numai asa functioneaza, la nivelul epocii de piatra….

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  apostol

  Le doresc celor doi opinisti,URSUL si necunoscutul,sa aiba parte sa se lupte cu un urs si atunci sa vedem cine iese invingator.Nu va ganditi la taranii care-si pierd animalele si recoltele distruse de animalele salbatice dar nu aveti de unde sti daca toata ziua stati prin cluburi si baruri sau va plimbati pe centru.Mai terminati cu mitinguri si proteste si puneti mana pe sapa si lopata.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   cineva

   pentru apostol…comunistule.daca cei de la putere ar pune mana sa faca ce bun pentru tara asta,nu ar mai iesi nimeni la proteste,dar ei ce au facut?..zi ceva bun?…nimic..asa ca taci din gura asistatule ce esti..vb sa te aflii in treaba

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   @apostol

   Mata stie ca esti o javra psd-isto comunista care vomita lozinci idioate? Oricum in textul legii este o greseala. Nu se refera la urși ci la psd-isti gaozari ca tine!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   boule, ursii ajung pe langa gospodariile oamenilor pentru ca nu mai au suficiente paduri unde sa traiasca! dar, in loc sa se caute solutii pentru rezolvarea cauzelor, se cauta rezolvarea efectului.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  apostulu din epoca de piatra

  Esti un fel de “The Revenant” de romania te-ai batut cu ursu si te- ai lovit la cap de spui asemenea prosti.”Sapa si lopata”

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  …daca sunt foarte multi ursi de ce nu doneaza acele exemplare altor state unde in paduri nu mai au ursi.Vai de capu’ ei,e si mai trist ca asemenea specimene conduc tara

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bogdan

  fir intins ce sa mai. poate va impuscati si intre voi cautand ursii, 10 vanatori impuscati accidental la 140 de ursi e pragul minim zic eu.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  eu zic ca avem in plus cam 300 de parlamentari? ce facem? care-i solutia ca sa-i mai imputinam? oare sa nu-i dam la ursi? sa impacam si poporul si ursii….

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mircea

  Vreau sa va dau o explicatie cit se poate de reala si anume – orice specie de animal salbatic are stabilit un efectiv optim pentru fiecare zona in parte .Tot ce trece peste acest efectiv optim , stabilit in baza unor studii de specialitate ,devine daunator pentru acea specie ,alte specii ,agricultura ,om ,mediu etc .Astfel daca sunt prea multi ursi acestia vor omori tot ce prinde din celelalte specii de vanat ,mai ales puii de caprioara ,cerb,mistret ,etc si vor distruge culturi agricole ,livezi, vor ataca si omul si gospodariile sau turmele de animale domestice .Cerbul si capriorul daca trec de efectivul optim provoaca pagube foarte mari culturilor agricole ,plantatiilor tinere din paduri ,etc.Mistretii iarasi provoaca pagube foarte mari culturilor agricole daca sunt foarte multi .Atunci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact