Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Am luat prânzul la Metro. Pub.

Am luat prânzul la Metro. Pub.

Joi. O zi tare atipică pentru Sibiu. În Piața Mică sunt locuri de parcare, nu vezi țipenie de turist, nu tu grupuri gălăgioase, nu prea seamănă cu zilele obișnuite de vară în centrul orașului. E destul de cald și terasele nu sunt prea îmbietoare așa că o iau agale spre Music Pub. Unde, nu știu dacă știți, e una dintre cele mai mișto terase din centru. Și, oricum, tot pub-ul arată foarte, foarte bine. La ultima renovare chiar au scos tot untul din spațiul respectiv și l-au făcut să arate excelent.

Spre surprinderea mea, în pub nu era nici țipenie de om. Două domnișoare mâncau fiecare câte o pizza pe terasă, era o liniște nefirească față de Music Pub-ul pe care îl știam. După care mi-am adus aminte că e vacanță și hoardele de elevi care la ora cu pricina chiuleau pentru o ofertă la 6 lei sunt pe la bunici sau pe la mare. Sau o fi de vină nota de pe meniul pub-ului „în acest local niciun sortiment de mâncare nu se servește cu două tacâmuri, două farfurii... etc. (excepție face pizza Family)”. Semn că prea o lălăiau tinerii mânji poștind o pizza și-o ofertă.

În liniștea mormântală dar chiar bine venită mă apuc să studiez meniul, cu o foame de lup. N-are supe, n-are deserturi, e un meniu de pub. Multe chestii de ronțăit, majoritatea foarte potrivite lângă o berică rece. Pe lângă pizza, una dintre cele mai bune din Sibiu, niște sălățele, niște paste, burgeri și aripioare de pui. M-am socotit cu propriul stomac vreo 10 minute bune încercând să găsesc o combinație de două feluri, pentru că îmi era mega foame, dar pe care să și reușesc să le termin fără să mă transform într-un butoi. Prin urmare, am luat cel mai mic burger, ca gramaj, și o porție de aripioare. Și pe undeva mi-a părut rău.

IMG_3282

Burgerul n-a durat mult, a venit în maxim 10 minute de la comandă. Presupuneam de când l-am comandat că n-o să mă dea pe spate, fiind varianta despuiată de gusturi suplimentare, dar aveam niște minime așteptări. Pe care n-a ezitat să mi le înșele. Îmi dau seama că nu e o opinie relevantă și că sigur alți burgeri din meniu sunt mult mai buni, dar ăsta a fost dezamăgitor. În primul rând, chifla a fost arsă. Mai ales la mușcăturile de pe margine, primul gust era cel de ars. Apoi, chifteaua puțin prea prăjită și ea, destul de uscată. Sosul pus cu zgârcenie, am dat de el de abia când am ajuns la mijloc și colacul peste pupăză, un chintal de salată tocată mărunt. Am dat jos trei sferturi din ea și tot m-am rătăcit prin câtă a rămas. Și știți și voi ce se întâmplă cu un burger dacă îl desfaci... de abia l-am mâncat fără să dau pe mine. Sosul și cartofii l-au salvat. Apoi au venit și aripioarele. Bune la gust, nimic de zis, dar mi s-au părut cam vechi. Alături de ele o mini-sălățică din aceeași salată de care eram deja scârbit, câteva roșii cherry și două-trei feliuțe de ceapă roșie. Totul, producție Metro. Mi-am dat seama de unde sunt atât de familiarizat cu non-gustul legumelor (în special salata aia odioasă) când am gustat sosul chilly. Sos de Metro, cel mai mare producător agricol din România. Clar e mai simplu, ai dat dimineață pe la 6-7 o tură, ai încărcat două coșuri cu ce ai nevoie pentru zilele ce urmează, niște roșii, niște salată, chifle de burgeri, aripi de pui, mezeluri și legume pentru pizza, niște făină, niște sos de roșii la găleată și aia e. Până guști din salata aceea de plastic, făcută feliuțe. Revenim când începe școala, poate se face aprovizionarea mai des. Sau poate se închide la Metro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9217

Comentarii

15 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bravos bah "mâncaule" in sfârșit o recenzie intr-o abordare critica, asa cum aștept de la tine, si nu ca una scrisă de fomist ce scrie la comanda pentru ca-i sunt mai mari ochii decat gura...Apropo, "sălățica" poate fi si maxi sau, te tragi din Moldova?
Raspunde

gogupintenogu

Acum 6 ani

Arde-l Branica !
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

Majoritatea localurilor se aprovizioneaza din Metro sau alte supermarketuri.
Raspunde

dd

Acum 6 ani

si chiar te astepti sa existe restaurant care se aprovizioneaza din piata in fiecare dimineata? sau care e asteptarea aici? normal ca se duc unde au garantia ca gasesc in permanenta ce au nevoie si cantitatea de care au nevoie. daca primeai o salata de rosii din piata probabil plangeai ca o fetita ca-s rosiile prea moi sau ceva
Raspunde

bogdan

Acum 6 ani

aaaaa, da ?! cel putin acum in sezon
Raspunde

ALEX

Acum 6 ani

CHIAR EXISTA RESTAURANTE IN SIBIU CARE SE APROVIZIONEAZA ZILNIC DE LA PIATA!
Raspunde

dan

Acum 6 ani

care e cea mai mişto şi confortabila terasa?
Raspunde

Iliuta Oprea

Acum 6 ani

Nici o locatie nu se compara cu kontiki, locul de suflet al oricarui sibian adevarat, care poarta cu mandrie sufletul celor mai bune bucate traditionale intr-o ambianta placuta, pe ritmurile celor mai indragite melodii de suflet!
Raspunde

...

Acum 6 ani

"Mi-am dat seama de unde sunt atât de familiarizat cu non-gustul legumelor" - bine ca recunosti ca te-ai obisnuit cu gustul de kkt, asa de mult ai mancat
Raspunde

gastroenterologul

Acum 6 ani

Groaznic! Va paste indigestia, enterocolita, gastrita, cat de curand!
Raspunde

steaua

Acum 6 ani

Deci sa mearga in piata ca sa cumpere de la tarani salata iceberg !!!! Asta e tare ! A ....si in plus dupa ce se aprovizioneaza bio , numai din puata , sau de unde vrei tu , sa vina cei de teapa ta si sa ceara pizza la cate tacamuri si farfurii vrei tu ! Ca tu , la cum arati cred ca faci ravagii la raionul de parizer si cremvursti cand apuci la supermarket !
Raspunde

bun gust

Acum 6 ani

Am mancat burgeri la Music Pub de nenumarate ori ! Nu am avut " ghinionul tau " ! Burgerii au fost buni , de aceea am si revenit acolo . Exagerata si urata treaba cu Metro ! Cu totii mancam din supermarket si nu vad de unde atata " scarba " !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus