Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Teren pentru agrement și sport lângă Piața Obor. Plus skatepark

Teren pentru agrement și sport lângă Piața Obor. Plus skatepark

Primăria Sibiu anunță ca a stabilit locația noului skatepark, și anume, în vecinătatea Pieței Obor. Tot aici, se va amenaja un teren viran de patru hectare, pentru agrement și sport.

“Așa cum am promis, căutăm soluții pentru amenajarea de terenuri de sport pe care să le punem la dispoziția sibienilor. În prezent dispunem de un teren liber lângă Piața Obor care se pretează la amenajări pentru agrement și sport. Aceasta este o locație bună atât pentru noul skatepark, mult așteptat de cei care practică acest sport, cât și pentru terenuri de fotbal, încă insuficiente în Sibiu, transmite Astrid Fodor, primarul Sibiului prin intermediul unui comunicat de presă și a unui mesaj video.

O parte din acest teren, o suprafață de 2,3 ha situată în zona Pieței Obor, a fost recâștigată în instanță de Municipiul Sibiu după un proces inițiat în urmă cu 13 ani. Chiar dacă terenul era în proprietatea Municipiului, suprafața a fost intabulată în anul 1998 în proprietatea Independența SA, după ce aceasta a obținut certificatul de atestare a dreptului de proprietate emis de către Ministerul Industriei și Comerțului. În urma procesului, Instanța a recunoscut dreptul de proprietate al Municipiului Sibiu, iar orașul a recâștigat terenul. Pe această suprafață se vor amenaja terenuri de fotbal care pot fi folosite atât pentru antrenamente sau jocuri amicale, dar și pentru meciurile Ligii a III-a de fotbal.

O a doua bucată de teren, în suprafață de 1,7 hectare, situată în vecinătatea primului lot, este proprietatea Municipiului Sibiu, fiind administrată până în prezent de SC Piețe SA. Suprafața va fi utilizată pentru construcția noului skatepark, dotat cu amenajările specifice turnate din beton care formează un circuit complex de rampe și bank-uri.

Istoria amenajării unui nou skate park

Potrivit primăriei, s-a renunțat la locația inițială a skatepark-ului, cea din  parcul Sub Arini însă, pentru a proteja mediul. "Terenul de lângă Piața Obor este potrivit pentru o astfel de funcțiune și oferă un spațiu generos. Pentru amenajarea parcului în noua locație va fi necesară adaptarea studiului existent la noul teren, concomitent cu propunerea de soluții pentru crearea de spații de parcare pentru viitorii utilizatori ai zonei de agrement și sport", se mai arată în comunicat.

Construirea unui skatepark în apropierea parcului Sub Arini a fost aprobată de Consiliul Local în iunie 2015. O lună mai târziu, investiția care urma să acopere un teren de aproximativ 1.900 de mp avea emisă și autorizația de construire. Între timp, mai mulți locatari din zonă au început să completeze liste de semnături, au inițiat și o petiție on-line, au deschis un blog prin care cer autorităților să renunțe la amplasament. În urma acestor acțiuni, reprezentanții Primăriei anunțau în 2015 schimbări de planuri. ”Proiectul a fost întocmit cu respectarea prevederilor PUG-ului Sibiului pentru zona unde urmează a fi construit skatepark-ul și conform cu înscrierile din extrasul de Carte Funciară. Autorizația de construcție a fost emisă cu respectarea prevederilor legale. Urmare a petițiilor primite din partea unor locuitori ai zonei, Primăria Sibiu încearcă identificarea unei alte posibile locații pentru construcția acestui skatepark”, se arata într-un răspuns al administrației locale, transmis ziarului Turnul Sfatului în 26 august 2015.

Directorul Agenției, Bogdan Trif, declara la aceea vreme pentru Turnul Sfatului că relocarea este cea mai bună soluție. ”Nu suntem de acord având în vedere că se sacrifică o bună parte din parcul Sub Arini. Considerăm că cea mai bună soluție ar fi relocarea parcului într-un zonă unde nu necesită intrarea pe zonă verde și tăierea de copaci”.

foto google earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Mno, traba, musai traba, sa felicitez onor Primăria pentru alegerea făcută! Asha "berbecii" sa vor afla in mediul lor natural, credetz-ma pe cuvânt...
Raspunde

Fu

Acum 6 ani

A aparut lobotomizatul Gyuntar... Prostul satului.
Raspunde

Pt d_na Fodor si consiliul local

Acum 6 ani

Sa nu le puneti la dispozitia sibienilor precum cele noi de langa stadion si anume cu 90 de lei pe ora! Dupa ce ca au fost construite din banii nostrii asteptati ca sibienii sa mai plateasca inca o data, ca la terenurile private! Faceti terenuri pt comunitate cu acces liber , inclusiv pe terenurile de langa stadion.
Raspunde

Petrut

Acum 6 ani

sper ca nu stricati Targul Obor. Targuri de vechituri exista in toate orasele civilizate din Europa. Asa se aude ca vreti sa inchideti targul ( sau sa-l restrangeti ). Ar fi o mare greseala, care va trezi multe, foarte multe nemultumiri.
Raspunde

Lorgin Mircescu

Acum 6 ani

Se vor comercializa si traditionalii mititei? Altfel sibienii nu vor veni!
Raspunde

Normalitate

Acum 6 ani

Inca o Sala de sport polivalenta pentru performanta e absolut necesară în SIBIU!!! Una a Primariei după modelul celor de la Cluj Napoca. Si terenuri de sport cu acces gratuit pentru comunitate !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus