X
VAMA_SIBIU

Economia Sibiului: Vama Sibiu înregistrează în primul semestru din 2017 creșteri foarte mari

Biroul Vamal de Interior Sibiu anunță într-un raport privind activitatea pe primele șapte luni ale anului 2017 că înregistrează o creștere a operațiunilor vamale de export de 28,5% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Concret, în primele șapte luni ale anului, la Biroul Vamal de Interior Sibiu au fost înregistrate un număr de 9231 operațiuni vamale de export şi punere în liberă circulaţie, ceea ce reprezntă o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 de 28,51%, adică 1610 declaraţii.

”În perioada analizată, se observă o creştere cu 31,22% a numărului declaraţiilor vamale de export depuse la Biroul Vamal de Interior Sibiu, precum şi a valorii statistice a mărfurilor exportate. Dinamica operaţiunilor vamale de export şi a valorii statistice a mărfurilor destinate exportului derulate prin biroul nostru se regăseşte în tabelul de mai jos, de unde se poate observa şi faptul că valoarea statistică a mărfurilor exportate a avut o creştere de 32,94 puncte procentuale”, explică șeful biroului vamal, Ovidiu Stoian, într-un raport făcut public săptămâna aceasta.

vama sibiu 2017

Creștere economiei sibiene se reflectă și în încasări. Programul de încasări al Biroului Vamal de Interior Sibiu acesta se realizează prin derularea operaţiunilor vamale de punere în liberă circulaţie şi din activităţile de supraveghere şi control vamal.

”Astfel în cursul anului curent, numărul operaţiunilor vamale de punere în liberă circulaţie s-a aflat pe un trend ascendent cu aproximativ 14,51 %, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, valoarea statistică a mărfurilor, fiind cu 22,92% mai mare decât în perioada similară a anului 2016, iar drepturile vamale încasate au fost mai mari cu 30,27%”, mai arata Ovidiu Stoian.

vama

Important de menționat că în perioada 01.01.2017 – 31.07.2017 au fost efectuate un număr de 394 de controale asupra mărfurilor, din care 57 au fost aleatoare, 232 în baza analizei de risc locale, respectiv 105 pe baza analizei de risc naţionale, şi au fost prelucrate 23.189 colete poştale externe, la Oficiul Poştal nr.9 Sibu şi Oficiul Poştal Mediaş, unde au fost emise un număr de 766 chitanţe vamale, pentru persoane fizice, drepturile vamale încasate fiind în cuantum total de 61.178 lei.

Nu în ultimul rând, la nivelul Biroului Vamal de Interior Sibiu, în perioada menţionată, au fost întocmite un număr de 44 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, prin  care s-au dispus amenzi în valoare de 60.000 lei şi confiscarea contravalorii bunurilor în valoare de 301.424 lei.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  astai o stire fantastica!
  parca ma intreeseaza pe mine ca au crescut venitirile statului la vama sibiu
  astea is probleme economce,tehnice si nu sint o stire

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact