X

Revine pixelul albastru

Bogdan Brylynski

Pixelul albastru. Nimeni n-a învățat absolut nimic din toată povestea aia.

Scria Vlad Mixich mai deunăzi: Românilor le sunt furați de sub nas banii puși deoparte pentru sănătate și ei se supără online că o unguroaică nu i-a dat mici unui român. Puneți propozițiile pe muzica lui Andrei Mureșan, gata, ăsta e noul nostru imn.

Sunt câteva chestii pe care le-ați ignorat complet când ați luat foc „uiteeee, ce fac iară căcații ăia de unguri”. În primul rând, filmul e editat. Nu există nicio dovadă concretă că ceea ce autorul pretinde s-a și întâmplat. Nu se aude nicio înjurătură, nicio reacție concretă de refuz din partea vânzătoarei. Dar nu contează, e unguroaică, dă-o dracu. Nici Băsescu nu l-a pocnit pe copilul ăla.

În al doilea rând, cazul a explodat la RTV. Același RTV care despre majoritatea dintre ofuscații comentatori spunea că au luat bani de la Soroș ca să iasă în iarnă în stradă. Și ei și câinii lor. Când ne convine, e bună ca sursă de informare. Facebook-ul v-a luat mințile. Sunteți toată ziua cu ochii în telefonul ăla păcătos. La semafor, pe stradă, intrați cu capul în stâlp, la restaurant cu iubita în față, în parc lângă copii, pe budă, fiecare secundă în plus față de sarcinile zilei o stați pe telefon. Nu mai faceți diferența dintre adevăr și făcătură, e un talmeș-balmeș de informații pe care nici nu vă mai străduiți să le selectați. Să dau repede șer, să fiu primul care dă cu piatra că la final de lună primesc un video de la Facebook, felicitări, luna asta ai dat 243 de șeruri, bravo.

Clipul cu pricina e subtitrat. Repet contextul, ca să fie clar la ce mă refer, un român din Cluj se duce până la Odorheiu Secuiesc ca să comande la mic dejun mici de la un stand unde „știa” că dacă ceri în română nu primești și imortalizează marea lui „descoperire” pe care o și titrează. Scopul titrării e să crească suspansul clipului în care nu se aude nimic concret. Îl titrează și pe domnul care vorbește în română, care îi spune că domnișoara e fiica lui. Și nu „fica” lui, cum patriotul român lăsat de unguri fără mici a titrat. Vreți probleme serioase? Asta-i o problemă serioasă. Că în școală nu se mai face carte, că nu ne mai interesează cum scriem. Ba mai ești și suduit dacă încerci să explici rolul unei cratime. Pe Facebook nu contează, doar n-o să vină tovarășa să îmi înroșească wall-ul. Chiar vă rog să îi povestiți doctorului la următoarea internare când o să vă ceară de acasă seringi, fașe, leucoplast, cum s-a dus într-o zi un clujean până la Odorheiu Secuiesc ca să ceară mici de la o unguroaică și aia, a dracului, nu i-a dat, pentru că vorbea românește.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

19 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PaceFacatorul de la Varsovia

  Daca filmul e editat de ce si-a cerut scuze Kaufland?De ce ONPC Brasov a costatat acelasi fapt si a aplicat o amenda de 10000 lei?In privinta banilor ”pusi deoparte pentru sanatate” faceti,voit sau nu,o mare confuzie,amestecind CASS cu CAS.Va las sa deslusiti ”misterul”.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  m

  Opc a amendat kaufland pentru ca nu s-au putut intelege cu vanzatoarea cand au vrut sa cumpere ceva, nu pentru ca vanzatoarea nu a vrut sa-i serveasca. Deci e vina kauflandului ca nu asigura vanzatori cu abilitati necesare pentru servirea tuturor clientilor. Putea sa vina un turist strain (strain inclusiv de limbile romana si maghiara) si sa comande, iar fata nu s-ar fi putut descurca. Aia e problema, ca opc nu are competente in apararea statutului oficial al limbii romane, sau mai stiu eu ce.
  Oricum, whatever, asta-i ziar local, aici e sibiu, la sibiu uram oltenii :)
  Iar majoritatea romanilor care au ceva cu ungurii or fi pesedisti, deci din partea mea sa fie discriminati de oricine. Eu sunt primul care o sa-i discrimineze unde-i prinde.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  m

  Si probabil e o manipulare a vreunei institutii sau serviciu secret. Nu cred ca e vreun blogger cat de cat cunoscut in romania care sa nu aiba legaturi cu vreo structura.
  Deci aia care cadeti in capcana injuratului ungurilor sunteti cei mai idioti oameni posibil. E in interesul pesedeului sa abata atentia macar un pic de la ce fac? Este. E in interesul pesedeului sa submineze ardealul, care a votat in majoritate impotriva lor? Este.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  m

  Sau poate fi o manevra a extremistilor din ungaria, ca sa-i intarate pe romani.
  Oricum, e clar ca cine vrea sa agite apele in romania, ca bloggerul ala, un dusman al romaniei cu adevarat unite.
  De faptul ca fata aia amarata nu cunoaste limba romana nu stia nimeni pana cand acest agent al invrajbirii nu l-a facut public.
  Cui prodest?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gyuntar dela Ooy

  @m: Bah tilica, trajeti doua pame ca delirezi ! Meri la biseareca de te roagă sa vie ploaia, ori fuji minteni cat vez’ cu doi ochi, de te-ascunde la umbra!…..

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gyuntar dela Ooy

   m(icule) “chestiile” pentru care, cum spui tu, o putem păți rau de tot sunt acele articole măsluite de care se folosește presa obedienta PSD-ului, pentru a împrăștia perdele de fum si-a abate atenția opiniei publice de la incapacitatea acestei găști de nenorociți de-a guverna aceasta tara….

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gyuntar dela Ooy

   Mno vezi, acum ai crescut si tu mare! Nu-i ase ca te samtzashti împlinit , in sfârșhit, ca to’ cu asta m-ai turuit la cap, de-o buna draga zi.Acu’ parca, nice pericolu’ iredentismului maghiar nu tz sa pare ashe de grav, ‘shai?…

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact