Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Cod Galben de ploi abundente in Sibiu

Cod Galben de ploi abundente in Sibiu

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică, valabilă de duminică, ora 10:00, până luni la ora 9:00, pentru un număr de 23 de județe, inclusiv Sibiul.

Astfel, vor fi afectate nordul centrul și sudul țării, mai exact județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Mehedinți, Dolj, Gorj, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Giurgiu.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni (3/4 septembrie) aria precipitațiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice.

Meteorologii au adăugat că în după-amiaza zilei de duminică vremea se va menține călduroasă în sud-estul teritoriului, în timp ce, în rest, temperaturile vor fi în scădere. Luni, răcirea vremii va cuprinde toată țara.

În Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte vor fi averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 25 l/mp și izolat 40 — 50 l/mp.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus