Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Raluca Turcan: Premierul Tudose i-a mințit pe români

Raluca Turcan: Premierul Tudose i-a mințit pe români

Premierul Tudose a mințit Parlamentul și i-a mințit pe români când a dat asigurări, în plenul Camerei Deputaților, că Guvernul nu se va atinge de Pilonul II de pensii, a afirmat vineri prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

Într-o conferință de presă susținută la Sibiu, ea a afirmat că "Guvernul va da o lovitură serioasă acestui fond de pensii".

"Confirmarea minciunii a venit chiar de la premierul Tudose, care a anunțat că Pilonul II va deveni opțional. Practic, Guvernul va da o lovitură serioasă acestui fond de pensii și îi va pregăti desființarea ca să pună mâna pe fondurile adunate acolo și să astupe ceva din deficitul imens de la Pilonul I, deficit la care guvernele controlate de Dragnea au contribuit într-o măsură apreciabilă. Au contribuit pentru că i-au mințit pe români cu promisiuni fără acoperire și se pregătesc să îi mintă cu alte promisiuni fără acoperire prin noua lege a pensiilor pe care o pregătesc", a declarat Turcan, citată într-un comunicat transmis AGERPRES de PNL.
În opinia liderului liberal, "cu banii românilor din Pilonul II, Guvernul vrea să își acopere nota de plată pentru găurile negre din buget". "Cu banii românilor din Pilonul II Guvernul vrea să își asigure, pe mai departe, o guvernare bazată pe minciuni și iluzii otrăvite. Pe baza posibilității de a face ce vrea cu banii acestor români, Guvernul vrea să mintă țara că va face o rectificare bugetară pozitivă și că va da o lege a pensiilor de pe urma căreia va curge lapte și miere", a susținut Turcan.

Aceasta a precizat că "a nu te atinge de Pilonul II înseamnă să îl lași pur și simplu în pace, să funcționeze așa cum a funcționat până acum și cum îi prevedea legea și statutul de funcționare", nu "să vii cu o măsură care îi schimbă radical statutul, în sensul slăbirii sale, al minimalizării și, în final, al irelevanței".

"Cuvântul opțional în varianta Tudose, Dragnea și PSD este un paravan, o farsă. Când spui opțional înseamnă că poți să alegi, cu adevărat și în cunoștință de cauză, între două sau mai multe alternative. Ori, în cazul de față, nu va fi vorba deloc de așa ceva. Va fi opțional stilul Dragnea și PSD. Pilonul I este și va rămâne obligatoriu. Românii nu vor putea să aleagă dacă își depun sau nu contribuțiile pentru pensii fie la Pilonul I, fie la Pilonul II. Ci vor avea doar posibilitatea să spună dacă mai vor sau nu să le fie direcționate o parte din contribuțiile pentru pensii la Pilonul II. În practică și în viața reală sunt multe posibilități de abuzuri și de dezinformare din partea Guvernului controlat de Dragnea", a mai spus prim-vicepreședintele PNL.
Potrivit Ralucăi Turcan, "urmările vor fi negative pentru fondurile și viitorul Pilonului II".
"Premierul Tudose spune că românilor li se va prezenta un tablou al fiecărui Pilon (I și II) cu randament, valoare a punctului de pensie etc. Cine va face acest tablou obiectiv ca românii să judece în cunoștință de cauză? Guvernul și Mihai Tudose? Domnul Tudose deja s-a antepronunțat când a spus că Pilonul I este mai bun, că statul ar fi un mai bun administrator decât privatul. Și Guvernul, prin ministrul de Finanțe și ministrul Muncii, s-a antepronunțat în sens negativ față de Pilonul II. (...) Când va fi să își exercite opțiunea asupra Pilonului II, foarte mulți bugetari vor fi obligați, pur și simplu, de șefii lor, care depind direct de PSD, să aleagă Pilonul I. (...) Nu este de ignorat nici posibilitatea ca, odată cu cei care erau deja arondați la Pilonul II și renunță, să plece și fondurile care li se adunaseră acolo", a afirmat Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Tu fata, hai sa fim serioshi, car' politician nu i-o mintzat pe romani? Ăstora le place sa fie mintzatz...Ui, numa' io shtiu v'o catzva marjineni, shi can' zac asta, zac ca ereau cu mintea "mărginită" altfel nu s-explica cum bala de zmau tz-or dat tzaie votu' pentru nishte promisiuni pe car' nu le-ai onorat...
Raspunde

tuica

Acum 6 ani

Corect este ca i-a aburit, asa ca la facutul tuicii....
Raspunde

Mircea Cazan

Acum 6 ani

Bravo TS pentru poza :))))) asa arata Turcan in realitate !!!
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, acum drept sa-ti spun, nici cu tine nu m-as duce la "vânătoare" ca esti moartea pasiunii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus