X
Turcan (2)

Turcan îi cere demisia ministrului Justiției

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, îi cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce și-a prezentat ideile cu privire la reforma justiției. ”Dacă mai are un dram de onoare, domnul Toader ar trebui să plece rapid de la conducerea ministerului fără să mai facă valuri și un simulacru de dezbatere asupra proiectelor de legi ale justiției pe care le-a promovat. Tudorel Toader a ratat câteva ocazii bune de a demisiona: ar fi trebuit să demisioneze a doua zi după ce și-a expus așa-zisele principii care stau la baza proiectelor sale de legi fără să publice aceste proiecte; trebuia să demisioneze îndată ce a făcut publice proiectele de lege, numai după insistențe și proteste ale magistraților și opiniei publice”, susține Turcan.

Liderul PNL Sibiu susține că ce a făcut acum Tudorel Toader e mai grav decât celebra Ordonanță 13, propusă de Guvernul Grindeanu. ”Ministrul Justiției trebuie să plece pentru că intenția principală a proiectelor sale de legi este controlul politic al justiției de către PSD. Asta s-a văzut încă din prima fază în care domnul Toader și-a prezentat verbal proiectele. S-a văzut apoi și mai clar, cu detalii și dovezi puternice, atunci când ministrul a prezentat și conținutul acestor proiecte legislative. Tudorel Toader ar trebui să ia exemplul predecesorului său, Florin Iordache. Ceea ce a făcut Tudorel Toader este și mai grav decât Ordonanța 13 – pentru că domnul Toader încearcă să statueze controlul politic al justiției prin legile de bază ale justiției, adică pe termen lung și cu efecte negative incomensurabile”, a mai spus Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputaţii au respins miercuri, în şedinţa de plen, cu 104 voturi „pentru”, 162 de voturi „împotrivă” şi 7 abţineri, moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR împotriva ministrului Justiţiei, în care atrag atenţia asupra ”asaltului pornit împotriva independenţei justiţiei” şi îi cer lui Tudorel Toader să devoaleze agenda ascunsă privind modificările legilor justiţiei şi să nu promoveze în forma actuală proiectele de lege respective.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   IQ

   Democratizarea trebuie sa continue cu punerea justitiei la locul ei, adica fix in slujba borfasilor si cat mai repede ca sa scape ilustrii repetenti de la conducerea statului de anchete! Ce legi ne mai trebuie cand avem programul sfant de guvernare?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact