X
Dorin Cioaba, fiul regelui Florin Cioaba, prezideaza sedinta primul Stabor Tiganesc, unic in Europa, luni, 28 februarie 2011.

Dorin Cioabă a fost eliberat, dar se află sub control judiciar

Dorin Cioabă a fost eliberat, sub control judiciar, în urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.
”Toate cele șase persoane audiate joi au fost eliberate, luându-se măsura punerii lor sub control judiciar. Lor li se adaugă încă o persoană pusă sub control judiciar miercuri seara”, a declarat joi, pentru AGERPRES, procuror Fănică Cercel, șef Secție, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Cele șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, în urma unor percheziții efectuate în mai multe județe de polițiștii mehedințeni la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Dorin Cioabă, autointitul rege internaţional al romilor, a fost reţinut, ieri seară, alături de alte cinci persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la cinci milioane de euro, instrumentat de către poliţiştii din Mehedinţi.

Perchezițiile de miercuri, efectuate în mai multe județe, au avut loc sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, în urma cărora au fost ridicați 792.500 de lei, 47.935 de euro și 800 de dolari și au fost indisponibilizați 97.000 de lei în cont bancar.

Din cercetări a reieșit că în perioada 2009-2014 reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi creat un circuit infracțional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligațiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăților comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operațiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA și ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăților comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăților, pentru disimularea provenienței ilicite a banilor.

Citește și Cioabă, arestat în dosarul ”Plumb de la Strehaia”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Împăratul iulian

  Acest oligofren gretos , după ce la înșelat și pe Buratino, a reușit să-l șantajeze pe judecătorul POMANA FLORIN de la Tribunalul Sibiu, un fost milițian pe cât de incompetent pe atât de corupt, ca acesta sa întindă dosarul de faliment al Sc best star nef SRL ( firma cu evaziunea ) pe mai mult de 8 ani , și in final săi dea câștig de cauza . Se pare ca organele judiciare de la Sibiu și albă sunt aservite acestui gherțoi , doar noroc cu cei de la Mehedinți care au înțeles ca trebuie sa-și facă treaba cu celeritate. Halal justiție de Sibiu .

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cioricliul Albastru

  O sa dea drumul iar la topitorie ca de,,,, ce sa facă cu atâta deșeu de plumb, spor la respirat. Sa l întrebe pe slăvitul rege ce a făcut cu desenul de plumb…..

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact