X
Targul de tara gospodina Muzeul Astra

O gospodină din Rășinari gătește plăcintă cu mere. De Ziua Recoltei, la Muzeul Astra

Duminică, 17 septembrie, între orele 10-17, în cadrul Târgului de țară, de la Muzeul Astra, se organizează Ziua Recoltei. Pentru vizitatori, o gospodină din Rășinari va pregăti zacuscă, magiun de prune și plăcinte cu mere. 

Ziua Recoltei este cel al VIII-lea târg al comunităților rurale desfășurat de Muzeul ASTRA în cadrul programului Târg de țară. Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. Ziua Recoltei se va desfășura duminică, 17 septembrie 2017, între orele 10-17, la Târgul de Țară din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

targul de tara gospodina Muzeul Astra zacusca

,,Doamna Ana Iliu, o gospodină din Rășinari va pregăti pentru publicul vizitator preparate de toamnă după rețete și tehnici tradiționale de la țară : zacuscă, magiun de prune și plăcinte cu mere. Vizitatorii vor avea ocazia să-și aprovizioneze cămările cu dulcețuri și gemuri, siropuri, murături, zacuscă, fructe, produse apicole, pâine de casă, ceaiuri și brânzeturi, direct de la cei 5 producători prezenți. De asemenea, vor putea degusta aromatul must de mere pregătit prin tehnici tradiționale de către domnul Jula din Cisnădie la Târgul de Țară în Muzeul în aer liber”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.

Ansamblul Călușarii din Rășinari vor fi prezenți la Ziua Recoltei de dimineața până seara cu dansuri și cântece populare tradiționale din zona Mărginimii Sibiului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    zapada. Din fulgi de nea

    Titlul articolului este absolut fabulos. .Daca ramaneti in pana de idei, iata cateva sugestii : O masina are motor. Sub capota. sau Un copil merge. La scoala. sau Uneori ploua. Pe camp. sau Un om are un cal. Si calul nu are nimic impotriva.

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact