X
afganistan (7)

Un mort și doi militari români, răniți în Afganistan

Actualizare:

Un militar român a murit vineri în Afganistan în urma rănilor suferite, după ce vehiculul în care se afla a fost atacat de talibani. Alți doi militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Inițial, cei trei au primit primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital militar, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Caporalul Mădălin Stoica, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În acelaşi atac cu maşină capcană asupra patrulei au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar, anunţă Ministerul Apărării.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Știrea inițială:

Trei militari români au fost răniţi în Afganistan după o ce au fost vizaţi de un autovehicul capcană. Unul este în stare gravă, anunță Mediafax. Militarii făceau parte din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani. „Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi vineri, 15 septembrie, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit”, precizează ministerul Apărării într-un comunicat remis Mediafax.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor, mai arată MApN, care precizează că numele militarilor vor fi făcute publice după anunţarea familiilor şi că primeşte informaţii permanent despre starea răniţilor.

Militarii focşăneni au fost introduşi în teatrul de operaţii din Afganistan în luna august.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sibian patriot

   Iti spun eu…de cand am devenit slugile celor din NATO,UE…am devenit sclavii lor…ne meritam soarta de “romani mamaligari” fara coloana vertebrala,un popor de manelisti,prosti si usor de manipulat…bleah…

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sey than

    Ahahaha si ce ai fi vrut sa faca rromanica, sa-si faca propria economie de piata cu ea insasi, sa inchida granitele si relatiile internationale ca pe vremea lu’ ceasca…Afghanistanul este zona de conflict, oricine participa acolo in misiuni ar fi bine sa fie constient de asta. In conflicte, oamenii mai mor, ca deh, dar pe riscurile asumate si salariul este pe masura (doar nu credeti ca merge cineva acolo cu plata in covrigi, nu?).
    Asa ma seaca “patriotii” astia ca tine care habar n-au cum functioneaza geopolitica in sec XXI de n-ai idee :)

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact