Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Iohannis: Solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate și cine se face vinovat de neglijență sau incompetență

Iohannis: Solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate și cine se face vinovat de neglijență sau incompetență

Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să implementeze de urgență un sistem de avertizare rapidă a cetățenilor în situații de criză, subliniind că furtunile care au lovit cu o violență extremă România în cursul zilei de duminică arată "vulnerabilitățile" și "ineficiența" sistemului de prevenire a populației și reducere a riscului de producere a dezastrelor. Șeful statului și-a exprimat compasiunea față de familiile îndoliate și  transmit însănătoșire grabnică celor răniți.

"Furtunile extreme din România, din cursul zilei de duminică, au arătat vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor dezastre naturale. Solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate și cine se face vinovat de neglijență sau incompetență. Guvernul trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru implementarea unui sistem de avertizare rapidă a populației, dar și pentru perfecționarea procedurilor de management integrat al situațiilor de criză. Absența unui astfel de sistem reprezintă un factor de risc la adresa siguranței naționale. Toată compasiunea mea către familiile îndoliate și însănătoșire grabnică celor răniți", declaă Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Extraterestu

Acum 6 ani

Hai domn președinte chiar nu știți la Sibiu cine răspunde de statia meteo, vor fi si pe acolo tot așa competenți si fara calificare ca si la Sibiu,
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 6 ani

Nu e devina nici un guvern bai sasule ci decat Dzeu nu ne m-ai suporta pacatele si ne v-a da tot felul de dezastre si molime pana ne antoarcem fata spre el si numai acceptam gayyy si denigram parintii sfintii cum e Parintele Pomohaci an care am dat cu pietre gratuit!!.
Raspunde

raspopitul

Acum 6 ani

Cand a murit invatatoarea careia i-a cazut un ornament in cap de pe un imobil sau cetateanul ucis de o creanga uscata cazuta de la vant, iar Iohannis era primar, a raspuns cineva? Ipocrizie de neam prost care a parvenit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus