Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Tramvai nou pentru Sibiu - Rășinari

Tramvai nou pentru Sibiu - Rășinari

Astăzi a ajuns din Austria un tramvai cu două capete, capabil să ruleze pe traseul Sibiu – Rășinari, fără să mai fie nevoie de întoarcerea lui. ”Zilele următoare vom face probele, să vedem dacă totul funcționează perfect. Față de ce avem acum, acest tramvai ne este mult mai util, pentru că are două capete, nefiind nevoie să se întoarcă”, a anunțat primarul comunei Rășinari Bucur Bogdan.

Tramvaiul a costat 6.000 de euro, este second-hand și în stare de funcțiune.

Încă din 2011 tramvaiul Sibiu-Rășinari circula numai în regim turistic, în majoritatea cazurilor pentru spectacolele Teatrului Național ”Radu Stanca” sau pentru grupuri mai mari de turiști care închiriau câte un vagon pentru agrement. În 2012 primarul Klaus Iohannis anunța că Tursib-ul va trece în administrarea primăriei Rășinari vagoanele și liniile. Abia în 2014 cinci vagoane și o utilitară pe patru roți au ajuns în proprietatea primăriei Rășinari, pentru o perioadă de 20 de ani. Atunci, primarul Bucur Bogdan se angaja să facă investiții în fiecare an, astfel încât tramvaiul să reînvie. Și se pare că vara aceasta îl vom revedea circulând alene pe lângă pădurea Dumbrava.

Linia Dumbrava – Rășinari este ultima extindere a rețelei de tramvai sibian și a fost realizată în 1948 –  ”fără fir aerian, circulaţia desfăşurându-se printr-un sistem provizoriu format dintr-un motor Diesel de camion – generator electric, montat pe o remorcă”, arată reprezentanții Tursib.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

matei

Acum 6 ani

Nu inteleg de ce nu se repune in functiune un program permanent (1 cursa la ora fixa ar fi suficient) exact asa cum era inainte, program care sa permita locuitorilor din Rasinari sa se poata baza pe un mijloc de transport sigur. Si poate dintr-un vagon vechi se poate amenaja un vagon "decapotabil", care cu siguranta va fi luat cu asalt de parinti si copii in zilele calde (vezi sindromul Mocanita din acest weekend).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

X

Acum 6 ani

Nu si ar justifica costurile! Nu poate fi pus ca si traseu de transport atât timp cât există 2 autobuze ce leagă cimitirul de zona centrală a comunei la o viteză de deplasare mult mai mare! Iar SF urile cu decapotabile poate fi valabil cand ai o rețea dezvoltată si pe lângă cele 80 tramvaie care sa circule pe 10 trasee sa poti insera un astfel de vagon estival. Filme
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

unde sint tramvaiele puse la CONSERVAT la its de vreo 10 ani?vindute la fier vechi? repunerea in functie a tramvaiului de RASINARI SIBIU a fost promisiune in cel putin 2 campanii electrorale pentru primarie a lui klaus wener sau ati uitat? promsiuni...promisiuni...
Raspunde

kokos

Acum 6 ani

Cum adica "vara aceasta"?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus