X
pomohaci

VIDEO După coatele și pumnii care l-au ”escortat” pe Pomohaci la Sibiu, jandarmii caută unul dintre enoriași

O persoană din rândul enoriașilor fostului preot Cristian Pomohaci – care au venit la Sibiu cu scopul de a împiedica apropierea jurnaliștilor – este căutată de jandarmi, se arată într-un comunicat emis de autorități.

Jandarmii prezenți în cursul zilei de marți printre enoriașii veniți la judecarea bisericească a lui Cristian Pomohaci spun că prezența lor a fost solicitată, în scris, de către Mitropolie. Jandarmii mai arată că enoriașii au fost pașnici și consideră că, de fapt, busculada în urma căruia cel puțin trei jurnaliști au fost loviți și trântiți la pământ s-a petrecut după ce Pomohaci a plecat. În realitate, pumnii, coatele și îmbrâncelile au fost împărțiți jurnaliștilor când fostul preot se îndrepta către mașină.
”Pe timpul desfăşurării judecăţii lui Cristian Pomohaci, susţinătorii acestuia au fost paşnici însă, în perioada premergătoare terminării judecăţii, s-au adunat pe trotuare în faţa Arhiepiscopiei Sibiului. La ieşirea lui Cristian Pomohaci din incinta instituţiei, persoane din staff-ul acestuia i-au facilitat accesul in interiorul mijlocului de transport şi după plecarea acestuia s-a produs o busculadă în care au fost surprinşi şi reprezentanţi mass-media aflaţi la faţa locului”, este versiunea jandarmilor.

Dintre jurnaliștii agresați de către credincioși, unul singur s-a adresat jandarmilor, care anunță că vor face, prin urmare, verificări. ”Cu privire la starea de fapt expusă de către un reprezentant mass-media, Jandarmeria Sibiu va efectua verificări în vederea stabilirii identităţii persoanei care corespunde semnalmentelor comunicate, urmând a fi dispuse măsuri conform prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în comunicatul emis de Jandarmeria sibiană.

Au venit ”după jurnaliști”

Îngrămădeala de la poarta Arhiepiscopiei înainte de ieșirea lui Pomohaci de la procesul bisericesc prin care solicită să primească înapoi sutana preoțească a fost produsă prin blocarea trotuarelor din zonă. Jurnaliștii au fost înconjurați și, pas cu pas, îndepărtați de poartă și de mașina care l-a așteptat tot timpul pe fostul preot cu motorul pornit.

Credincioșii au rămas pe poziții și când un reprezentant al jandarmilor a solicitat eliberarea trotuarelor, explicând autorităților că – la fel ca și presa – și ei au venit ”să își facă treaba”.

 

Dialog jandarm – enoriași

Jandarm: Aici împiedicați circulația, uitați ce e aici, ca la circ. Aici, în curtea catedralei puteți să îl așteptați liniștiți și când se pregătește o să îl vedeți. Haideți, vă rog, căci blocați circulația. Înțelegeți de vorbă bună, lumea începe să circule pe carosabil fiindcă nu are loc pe trotuar. Mai durează ședința, m-a sunat de la Mitropolie. Haideți, mergeți

Enoriași: Când merg jurnaliștii, mergem și noi.

Jandarm: Când merg jurnaliștii… dânșii sunt aici să își facă treaba.

Enoriași: Și noi suntem, la fel. Și noi tot asta facem, ne facem treaba.

Jandarm: În curtea Mitropoliei. Lumea nu poate să treacă din cauză că dumneavoastră blocați trotuarul…

Enoriași: Și dânșii pot să stea în curtea mitropoliei…

Jandarm: Vă mulțumesc că înțelegeți omenește despre ce este vorba…

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    florin

    cam aceleasi babe si mosi care se bat inte ei sa pupe moaste, sau sa ia apa sfintita. astia iasa din casa doar pentru a face scandal. abia asteapta duminica la biserica sa le ia cineva perinita de pe scaun . daca ar durea prostia, astia s-ar tine cu mana de cap toata viata

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact