parlamentari-5 terea, arcas, neagu, turcan, barna, sitterli, sovaiala, cazan, avram

10 interpelări din vacanță. Ce au făcut deputații în concediu

Deputații de Sibiu au fost pe perioada verii la mare (Neagră, Adriatică și Ionică) pentru câteva zile, au făcut câteva vizite prin județ și au depus 10 interpelări parlamentare în această perioadă. Vara s-a dus repede, iar acum s-au apucat din nou de muncă – alte 10 interpelări. În rest, susțin că s-a respectat programul de audiențe.

Pentru această vară, destinația preferată a părut să rămână în continuare Grecia, însă nici litoralul românesc nu a fost neglijat. Deputatul liberal Nicolae Neagu și-a petrecut concediul pe litoralul românesc, la Neptun. „Eu am un băiat care are o problemă după un accident cardiovascular și o să plec o săptămână cu el pe litoral, la noi, nu în altă parte. La Neptun. În rest, în zonele noastre dragi, poate pe la mănăstirile din Moldova, că nu le-am mai văzut de mult. Chiar i-am propus și copilului. Nu mergem în altă parte. Avem o țară frumoasă și, din când în când, trebuie văzută cu totul. Litoralul nostru e frumos, acum sperăm ca și serviciile să fie din ce în ce mai bune”, a spus deputatul. Deputatul Dan Barna (USR) nu-și stabilise nimic la începutul verii, dar spera la un concediu în Croația, de 10 zile. „Cel mai probabil, plec prin Europa, în Croația. Oricum va fi în a doua perioadă a lunii august, încă mai analizăm oferta”, a afirmat el. Constantin Șovăială (PNL), a rămas, în schimb, în țară. „Eu îmi fac concediul la Sibiu, în județ. Poate merg prin câteva locuri prin țară, încă nu m-am gândit. De regulă îmi place muntele și să merg la mănăstiri”, a mărturisit el. Ioan Terea (PSD) a fost și el la mare, în Grecia, pentru două săptămâni.

Pe perioada vacanței parlamentare nu s- a strâns foarte multă activitate contabilizată pe site-ul Camerei Deputaților. Doar 10 interpelări parlamentare.

Liberalul Nicolae Neagu s-a interesat de lucrările de consolidare şi reabilitare a Palatului Justiţiei din Sibiu, de lipsa investițiilor în patrimoniul cultural al României, de autostrada A1, tronsonul Sibiu-Piteşti și de autostrada A1, Orăştie-Sibiu Lot III – referindu-se aici la noile restricţii de circulaţie.

Constantin Șovăială a revenit cu întrebări cu privire la acreditarea Spitalului European Polisano și la posibila desfiinţare a Institului Cantacuzino. Raluca Turcan a întrebat ministrul Educației cu privire la situaţia privind incidentul probuşirii tavanului de la şcoala 141 “Ion I.C.Brătianu” din Bucureşti, sectorul 5, pe ministrul Sănătății referitor la situația privind lipsa antibioticului Moldamin din farmacii, iar pe ministrul Dezvoltării, cu privire la situația modul prin care sunt alocate fondurile în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Deputatul USR, Dan Barna,  s-a interesat la rândul său de montarea ilegală a unor contoare electrice pe faţadele unor clădiri din secolele XVII şi XIX. Social – democrații Ovidiu Sitterli și Ioan Terea nu au avut nicio interpelare parlamentară până acum.

De la reluarea activității parlamentare, doar deputatul PNL Constantin Șovăială are trecut în contul de la Camera Deputaților ceva activitate parlamentară: opt interpelări. Parlamentarul  a sesizat Ministerul Culturii cu privire la trei  dintre evenimentele din județul Sibiu dedicate  păstrării tradițiilor românești – “Îmbracă-te românește “(de la Gura Raului), Zilele Culturale ale orașului Săliște și “Florile Oltului” de la Avrig – în scopul implicării ministerului în organizarea sau finanțarea acestora.

De asemenea, Constantin Șovăială s-a adresat Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la problemele apărute la drumul de legătura dintre Drumul Național și satul Aciliu. Cel mai probabil infiltrări ale apei au produs acolo efecte nedorite care riscă să se acutizeze.

Comments

comments

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabytza Gabor

  yupiiiii eu de ce zic ca sovi ii cel mai activ senator arton no facut nimic tamaian ia bani degeaba bravo sovi tineo tot asa si te votaeaza toti sibieni

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Oug

  Domnule Sovaiala, daca cititi aceste comentarii, eu cred ca ar trebui sa faceti o interpelare legata de introducerea Split Tva , cea mai criminala si anti economica masura luata vreodata in Romania, masura care va falimenta zeci de mii de firme….

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact