Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Tommy Robredo eliminat de la Sibiu Open de un jucător venit din calificări

Tommy Robredo eliminat de la Sibiu Open de un jucător venit din calificări

Zi plină de surprize ieri, pe tabloul de simplu al celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open. Trei dintre favoriții intrați ieri în competiție au fost eliminați surprinzător de jucători veniți din calificări sau mai slab cotați în clasamentul ATP.

Laslo Djere, favoritul 2, Daniel Taro, favoritul 8 și Tommy Robredo, cel mai experimentat jucător al acestei ediții, au pierdut în fața unor jucători mult mai slab cotați însă mult mai bine conectați la pulsul turneului, cu mult mai multe meciuri în picioare pe terenurile bazei Pamira.

Lenny Hampel a jucat în turneul de calificări pentru tabloul principal la Sibiu Open și nu a fost un turneu de loc ușor. Austriacul a trecut în calificări de compatriotul său, Andreas Haider-Maurer, jucător de top 100 ATP, cu multă experiență și suficiente turnee câștigate de-a lungul carierei. În același timp, Hampel joacă și în turneul de dublu. Până la meciul cu Djere, Hampel avea deja disputate patru partide la Sibiu Open. Sârbul venea la Sibiu după un meci de Cupa Davis disputat împotriva lui Tsonga, sâmbătă, în Serbia, în fața unei audiențe de 20.000 de oameni. Djere a început excelent partida și a închis primul set cu scorul de 6/3. Însă încet, încet a cedat inițiativa, iar Hampel atât a așteptat. Posesor al unui serviciu excelent și dispus la efort, austriacul a câștigat setul secund cu 6/4 și l-a spulberat pe Djere în setul 3, câștigat cu 6/1.

Daniel Taro, favorit 8 în competiția de la Sibiu, a avut un parcurs excelent la US Open, în urmă cu două săptămâni. Japonezul a ajuns față în față cu Rafael Nadal, pe cel mai mare teren de tenis din lume, arena Arthur Ashe, unde timp de o oră și jumătate a jucat „cel mai bun tenis din viața mea” după cum spunea la finalul partidei de la Sibiu. Câștigase primul set și conducea setul secund cu 4/2 însă Nadal e Nadal. Spaniolul a revenit, a câștigat partida și apoi turneul de Grand Slam. La Sibiu, Taro l-a întâlnit pe Stefano Napolitano, jucător de 22 de ani, ocupant al locului 176 în clasamentul ATP. Italianul și-a făcut clare intențiile de a nu ceda ușor partida încă din primul set, pe care l-a câștigat cu 6/2. Taro a schimbat strategia și a încheiat rapid setul secund, cu 6/1, însă italianul a fost mai atent în decisiv și l-a câștigat cu 6/3.

Poate cea mai mare surpriză a primului tur a fost însă eliminarea lui Robredo. Fost ocupant al locului 5 în clasamentul ATP și triplu campion mondial alături de echipa Spaniei în Cupa Davis, Robredo este de departe cel mai experimentat jucător ce participă în acest an la Sibiu Open. Tragerea la sorți i l-a adus în față pe italianul Matteo Donati, jucător care, la fel ca și Lenny Hampel, a jucat în turneul de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal al competiției. Robredo n-a fost deloc prezent în joc în primul set al confruntării. Iar italianul a servit, a servit și a servit până i-a rupt total ritmul de joc. 6/1 s-a încheiat primul set. Robredo a părut să revină în joc în setul secund. La 4/3 avea minge de break însă italianul a jucat cu cap, și-a câștigat serviciul și a făcut break în game-ul următor, închizând setul la 6/4.

Cel mai spectaculos meci al zilei a fost, fără dubiu, cel dintre principalul favorit al competiției, germanul Cedrik Marcel Stebe și Vlad Dancu. Jucătorul român a ajuns pe tabloul principal la Sibiu Open după ce a câștigat un wild card în turneul de precalificări disputat în urmă cu o săptămână, turneu deschis tuturor jucătorilor de tenis din România, amatori sau profesioniști. Germanul ocupă locul 90 în clasamentul ATP în timp ce Dancu joacă în turnee ITF pentru juniori dar asta nu s-a văzut nicio secundă în teren, dimpotrivă. Jucătorul român a făcut un meci excepțional și a cedat ambele seturi în tie-break. Mai mult decât atât, în primul set a avut două oportunități de a închide setul. Spectaculos a fost și meciul de dublu dintre Victor Cornea / Nino Serdarusic din Croația și Adrian Ungur / Adrian Barbu. Partida a fost extrem de echilibrată. Primul set a mers spre echipa Ungur/Barbu, câștigat cu 7/6. Cornea/Serdarusic au câștigat cu același scor setul secund, prin urmare câștigătorul a fost stabilit prin super tie-break. Ungur/Barbu conduceau cu 8/4 și mai aveau nevoie de doar două puncte pentru a câștiga meciul. Pe baza unui serviciu solid ceilalți doi au câștigat însă următoarele șase puncte și au închis meciul la 10-8.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Multumesc Dobre,Domozina,preia legatura!
Raspunde

Vivi dragan

Acum 6 ani

Penibil acest turneu sponsorizat din greu de primaria Sibiu.la ora cand scriu acest comentariu sâmbătă la ora 15.30 se joaca un meci cu 34 spectatori in tribune.dar dacă presedintele vrea turneu la SIBIU pentru fînul său să facă si el un ban nu mai conteaza sutele de mii de lei pe care le varsa primaria.si unde e publicul tintă pentru care sa aprobat banii pentru acest turneu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus