Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Premierul l-a certat pe ministrul Sănătății: ”În fiecare an jucăm în acelaşi film, cu manualele şi cu vaccinurile”

Premierul l-a certat pe ministrul Sănătății: ”În fiecare an jucăm în acelaşi film, cu manualele şi cu vaccinurile”

Premierul Mihai Tudose l-a apostrofat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, cu privire la achiziţia vaccinurilor antigripale, afirmând că ”în fiecare an jucăm în acelaşi film, cu manualele şi cu vaccinurile -începe licitaţia în ziua în care trebuie distribuţia”. Premierul Mihai Tudose, despre achiziţia vaccinurilor antigripale: În fiecare an jucăm în acelaşi film - începe licitaţia în ziua în care trebuie distribuţia, anunță Mediafax. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, la începutul şedinţei de guvern, întrebat de premierul Mihai Tudose, că vaccinurile antigripale sunt în procedură de achiziţie. „Cu câte tulpini, domnule ministru? Că am înţeles că sunt nişte vaccinuri cu trei tulpine şi unele cu patru tulpini”, a insistat Tudose. „Este vaccinul care a fost recomandat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Mihai Tudose a insistat încă o dată, întrebând câte tulpini are vaccinul. „Cred că trei tulpini. Este în procedură de achiziţie pentru persoanele care se găsesc internate în spital va fi prima tranşă de vaccinuri - la sfârşitul acestei luni. (...) Doar pentru persoanele aflate la risc. Celelalte urmează ca la sfârşitul lunii octombrie să se încheie procedura. (...) Am trimis Corpul de control la Direcţia de Sănătate Publică pentru a verifica care a fost motivul şi cine este răspunzător şi voi lua măsuri. Vaccinarea pentru antigripal începe la mijlocul lunii octombrie şi la sfârşitul lunii octombrie. Aşa este recomandarea venită de la OMS”, a răspuns Bodog.

Remarcile ministrului Sănătăţii au provocat reacţia premierului: „Nu vreţi controlul să vină după ce oamenii ăia nu mai lucrează la noi? Că eu cred că din martie puteau să-şi dea seama că vine octombrie. Hai să ne dea în judecată. Hai să ne asumăm şi lucrul acesta, domnule ministru. Nu se poate ca din din cauza la doi funcţionari care încep procedura în septembrie pentru octombrie să sufere o ţară, nu se poate aşa ceva”.

La finalul oportunităţilor de imagini rezervate presei, înainte ca jurnaliştii să iasă din sala de şedinţe, premierul a mai avut o intervenţie la adresa ministrului Sănătăţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, adică cum, l-a "certat" pe creștetul capului?...
Raspunde

...

Acum 6 ani

l-a apostrofat, adica i-a pus apostrof .... nu i-a spus domnule ci dom'le...
Raspunde

Dumitru Bucuresteanu

Acum 6 ani

"din cauza la doi funcţionari"...
Raspunde

...

Acum 6 ani

"vaccinuri cu trei tulpine şi unele cu patru tulpini" - si terente se exprima mai bine d-le pm
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus