X
mobilitate sibiu huet

FOTO Aplauze pentru Ziua fără mașini, în centrul Sibiului. „Nu în fiecare zi, dar măcar la sfârșit de săptămână”

Bărbatul deschide încet poarta, privește în stânga, privește în dreapta și se întoarce degrabă în casă, de unde revine cu soția. Femeii nu îi vine să creadă: pe toată strada ei, nici urmă de mașini. „Așa ceva n-am văzut niciodată“, se bucură precum un copil, femeia care locuiește aici de aproape 40 de ani. În Sibiu, pentru prima dată, a fost implementat proiectul ”Ziua fără mașini”.

Străzile Arhivelor și Centumvirilor, precum și Piața Mică, Piața Huet și Piața Schiller sunt zonele în care Primăria Sibiu, a decis să implementeze proiectul ”Ziua fără mașini”, în cadrul unui programului Săptămâna mobilității europene, al cărui scop este de a promova mijloacele alternative de deplasare. De vineri dimineața, accesul auto în zonele menționate a fost blocat cu ghivece mari de flori, alături de care stăteau polițiști comunitari. Aceștia îndrumau șoferii către alte zone pentru a-și căuta drum sau parcare și dirijau autospeciala de ridicat mașini. Toată dimineața au lucrat cei de la ridicări, pentru a muta (dar nu și pentru a da amenzi) mașinile parcate în zonele declarate, pentru o zi, ”libere”. Nici măcar rezidenții nu au fost lăsați să își lase mașinile în fața casei, în această zi.

DSC_1255-Pano

”Excepțional”

Printre cei mai impresionați de „schimbarea la față” a străzii pe care locuiesc sunt soții Karacsony. Stau de aproape 40 de ani pe ”Spinarea câinelui” (strada Centumvirilor), iar aglomerarea de mașini parcate în fața casei lor o declară greu de suportat. ”De multe ori, atât de aproape sunt parcate una de alta, și pe parte, și pe alta a drumului, încât nu ai loc să intri în curte. Nu ai loc pe jos. Și se întâmplă adesea. Odată a fost o înmormântare în vecini, iar coșciugul a trebuit scos pe brațe, peste mașini, căci nu era loc de ieșit din curte”, povestește Elena Karacsony.
Acum însă, are o bucurie sinceră, de copil. Tocmai a fost chemată în stradă de soțul ei, să se bucure amândoi. „E foarte frumos, excepțional. O adevărată promenadă. Dar cum, numai o zi va fi asta?”, se întristează cei doi, privind către ghivecele cu flori și băncile de odihnă aduse, pentru prima dată, și pe strada lor.

Strada arată bine, este de acord și Mihaela, o sibiancă ce are treabă prin centru. Și-a lăsat mașina la câteva minute de mers pe jos, în parcarea de pe Cazarma ’90. „Arată foarte bine, e o inițiativă bună. Dar dacă ești șofer, e dezastru. Abia găsești un loc de parcare. Oricum, eu circul destul de rar cu mașina, dar și atunci observ acest lucru“, spune femeia. Ar aprecia extinderea zonelor pietonale de către administrația locală. „Care ar mai trebui să facă un lucru: piste de biciclete. Dar piste legate între ele, ar fi un lucru foarte bun“, adaugă Mihaela.

DSC_0773-horz

Nu în fiecare zi, dar măcar la sfârșit de săptămână

Florin Popescu este cel care a pus pe roate, alături de soția lui, o florăriei, la colțul dintre Timotei Popovici și Arhivelor. Vineri, în fața florăriei, nu mai avea nicio mașină, dar nu crede că e o problemă. Dimpotrivă. ”Cine vrea să ne fie client, să cumpere de la noi, vine fie că avem, fie că nu avem loc de parcare în față. Sunt destule locuri în care oamenii își pot lăsa mașinile, precum pe Cazarma ’90, la Teatru, la Sala Thalia, pe Cetății și așa mai departe. Iar de acolo, să vină pe jos. Eu cred că extinderea zonei pietonale ar ajuta foarte mult, e bine să ne mișcăm mai mult și pe jos. Plus că turiștilor cred că le va plăcea mult”, crede Florin. Care apreciază pozitiv modul în care strada Arhivelor arată în ”Ziua fără mașini”. ”Îmi place că totul este mai aerisit”, crede proprietarul Autographe – Maison des Fleurs.

DSC_1232-Pano-vert mic

Pentru Piața Huet și Piața Mică nu este o premieră faptul că au fost scoase toate mașinile. De aceea, Adrian Oprea, cel care a pus pe roate localul Sibio, are și el o propunere către administrația locală. ”Este o situație care mi-aș dori să se permanentizeze. Sunt convins că nu se poate până când nu există o alternativă pentru parcare în zona centrală, dar aș propune ca măcar în perioadele de sfârșit de săptămână această inițiativă să devină permanentă. Asta pentru ca lumea să se obișnuiască și, mai apoi, treptat, piețele din centrul orașului să fie eliberate de mașini. Definitiv”, spune Adi Oprea.

DSC_1214-Pano

Pentru afacere, eliberarea pieței mici de mașini nu ar aduce pierderi. „Absolut deloc. Dimpotrivă, cred că ar apărea mai multe terase frumoase. Iar faptul că am putea, în sfârșit, să admirăm frumoasele clădiri din Piața Mică, nu ar putea decât să sporească numărul de vizitatori în această zonă și, pentru noi, antreprenorii, numărul de consumatori”, mai arată Adi Oprea.

Foto: Silvana Armat

DSC_1174-horz DSC_1179-horz

DSC_1225-horz

DSC_1245-Pano

DSC_0726-horz DSC_0754-vert DSC_1195-horz DSC_0773-horz centumvirilor DSC_1195-horz

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

34 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bogo

  Primaria, inainte sa viseze la cai verzi pe pereti sa ofere locuri de parcare! Parcari supraterane, supraetajate, subterane…numai sa faca ceva! Nu cred ca blocarea unor zone din oras sunt o solutie atata timp cat nu oferi o alternativa. Oamenii unde sa-si parcheze masinile? Poate in curte la madam Frodo.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Primăria e condusă de o imbecilă, sincer. Mai bine era ales Cobra.
  Păi la Independenta stau câteva sute de locuri de parcare 🅿 și lumea se bate pe străzi pentru un loc de parcare.
  Cât de proasta poate fi boșoroaga să nu înțelege ca nu poți tăia doar, trebuie și alternativă.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Balena Rosie

  Cu aceasta ocazie au scos in trafic 100-200 de masini care altfel ar fi stat parcate. Nu au fost in stare sa mature strada Spinarea Câinelui si au pus florile si bancile printre gunoaie si bolovanii scosi din carosabil. Hidosenia aia de zid cu pomi crecuti pe el si caramizi lipsa, strada plina de gunoaiele lasate de turisti in timpul verii si bolovanii lipsa din carosabil de ce nu publicati in reportaj TS.? Pupupuuuuu la baba Fodor!!!!!!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bogdan

  Eu sunt uimit de faputul ca sunt oameni care posteaza comentarii negative chiar si la actiunea asta.
  Deci sa vedem ce avem:
  1. Un centru care pentru o zi a fost gandit sa fie primitor cu oamenii nu cu masinile.
  2. Lipsa zgomot si poluare
  3. Locatari fericiti
  4. Oameni de afaceri fericiti ( vezi omul de la Sibio).
  Ok, ce sa faca primaria oare? Stiu, sa nu faca nimic pentru ca oricum o sa fie injurati.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ciprian

   Este incredibil, nu? Ziua asta “fara masini” este o dovada de civilizatie. Civilizatie spre care cred ca aspiram cu totii si cu care ne place sa ne mandrim (excesiv avand in vedere relitatea din teren) in Sibiu.
   Si uite comentarii… Trist, foarte trist.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    bogo

    Nu as numi-o dovada de civilizatie! Civilizatie inseamna sa-ti folosesti capul in folosul si bunastarea tuturor fara sa lezezi anumite drepturi doar ca este cool sau frumos. Cum spunea si Balena, daca trebuiau sa intre masinile de interventie? Asa s-a intamplat si la vizita Primului ministru din Luxembureg,; au blocat efectiv zona.
    Parcarile in oras nu sunt suficiente la volumul de masini existent, fara a mai trece la numaratoare si turistii. Pe locul parcarii de la cazarma trebuie o parcaresupraetajata sau una subterana. In spate la BCR , la fel. Ce parcare este la Piata Cibin?
    Daca este sa ne aliniem la occident cu cultura, cu civilizatia , atunci trebuie sa ne aliniem si cu solutii privind mobilitatea urbana: parcari suplimentare, strazi largite, etc. Pina atunci totul este doar o incercare ametita de-a ne fura caciula si de-a ne da mari consumatori de civilizatie si de frumos.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Ciprian

     Deja subiectul incepe sa ma oboseasca. Dar mai fac un efort. In toata Europa civilizata masina este privita mai mult ca un privilegiu decat ca un drept. Si din acest motiv se incearca pe cat posibil limitare autoturismelor in oras. Este considerata mai importanta eliminarea poluarii si aglomeratiei. Mobilitatea urbana, exact la asta se raporteaza in momentul de fata(solutii alternative si nu masini personale) . Sunt deja orase in Europa unde poti sa intri cu masini sub euro 5 doar daca platesti o taxa suplimentara. In Londra, indiferent de masina, in anumite locatii, platesti taxa de aglomerare. Nu se lezeaza, din punct de vedere legal, nici un drept daca nu poti ajunge cu masina in fata casei. Sunt de acord ca solutia cu ghivecele nu a fost cea mai bine gandita exact pentru faptul ca limiteaza posibilitatea de a intervenii in situatii limita. Banuiesc ca acele ghivece se puteau muta la nevoie dar totusi era mai bine fara ele.
     Marea majoritate a strazilor din Sibiu nu se pot largi. Atata timp cat ai constructii in stanga si in dreapta, e imposibil. Parcarile (mai ales cele pe mai multe nivele) sunt, in general, investitii private pe termen mediu si lung. Si cu tarife pe masura. O gramada de timp, parcarea de la 90 a stat ocupata la o fractiune din capacitate (pentru un leu pe ora) in timp ce masinile stateau parcate alandala in jurul ei. Cine va plati 1 – 1,5 euro pe ora sa parcheze?
     P.S. la piata Cibin exista parcare vis-a-vis de piata (mai pecis vis-a-vis de lucul unde se vand florile. Poate nu o cunosti ca e cu plata: 1 leu / jumatate de zi.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Balena Rosie

      Ciprian eu zic sa ramai permanent obosit si sa nu compari mere cu pere. In vest au in spate cel putin 30 de ani de incercari si experimente referitoare la subiect . Au logistica si finanțele necesare sa experimenteze. Voi vreti sa sariti 50 de ani de evolutie si dezvoltare dintr-o data. Ca dovada a uesit un fiasco total aceasta actiune de altfel benefica pentru urbe.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Ciprian

      @ balenuta ofuscata
      Eu imi accept conditia de obosit. Sunt obosit de atata meltenism si ignoranta si prostie. Tu, iti accepti conditia de “unu din aia care ma oboseste”? Pai sunt 30 sau 50 de ani? Solutia e una benefica, sau un fiasco? Am incercat sa pastrez discutia pe niste coordonate decente. Dar tu esti doar un omulet frustrat care se da balena. Din toate post-urile tale (cel putin pe acest subiect) rasufla doar ura, ignoranta, egoism, samd. Cuvintele pe care le folosesti sunt “marsh, putoi,sictir, martafoi, psihopup (asta chiar nu stiu de unde ai scos-o),etc.” Dupa idei, esti un pensionar care a imbatranit urat. Dupa “slang” esti un soi de adolescent cu probleme de comportament. Per total, esti doar un gunoi care injura din spatele tastaturii si, probabil, umbla cu capul in pamant cand scoate nasul din casa. Tu nu ai convingeri personale. Tu ai doar ura gratuita. Oraselul asta in care m-am nascut si am crecut, care are multe, multe lucruri care il diferentiaza in mod pozitiv fata de alte orase din tara si care face pasi (asa mici si sonaielnici cum sunt) spre o urbe europeana, va ajunge un oras plin de balene de toate felurile din cauza celor ca tine. Si tu, in momentul acela, vei fi unul din aia care va urla din spatele tastaturii ca esti invadat de venetici.
      Bleah!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Locatar din centru

  Aplaudati toti care nu stati in zona. Ia sa va vad cat de bucurosi erati daca veneati de la cumparaturi cu 2 baxuri de apa plus alte plase de chestii si trebuie sa lasati masina la ma dracului ca nu se poate intra pe strada. Atunci sa va vad cat erati de fericiti. Nu uitati ca nu toata lumea foloseste masina numai pentru plimbari. Cateaodata este chiar necesara.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   kokos

   Nu vine nimeni in centru sa-si cumpere 2 baxuri de apa , cumparaturile se fac in hypermarketurile de la marginea orasului.Toti care vin in centru cu masina au pretentia sa-si mute fundul de pe scaunul masinii direct pe scaunul de la terasa.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    cycle

    Oare chiar ai citit inainte sa raspunzi? Oamenii care chiar locuiesc in centru merg si ei la hipermarket din aceleasi motive ca si multi altii si dupa ce cumpara tot ce au nevoie trebuie sa le si aduca acasa (in centru, unde locuiesc). Casca ochii si nu mai raspunde in virtutea unor idei preconcepute si cu generalizari de doi bani

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Parca este altceva !

  Piaţa Mică nu mai poate fi un obiectiv turistic tocmai din pricina zecilor de automobile plasate aici. Turiştii se amărăsc când trec pe sub Hermannstädter Ratsturm şi zăresc grozăvia.
  Clădirile medievale, atenţie!, toate monumente istorice, sunt umbrite de parcare.
  Prima farmacie din România, clădirea din 1568, cine ştie de ea? Casa Artelor, Muzeul de Etnografie ,,Franz Binder”, Casa Aurarilor, Casa Luxemburg, cine dintre turişti le (re)cunoaşte, le observă în treacăt de n-ar avea un pliant în mâini?
  Clădirile din secolele XIV-XV, în stil gotic, cu faţade în arcade sunt sufocate. Nu te poţi plimba frumos. ªi da, şi terase..prea multe! Esteticul nu ne interesează. Nici istoricul. Nici bunul-simţ.
  O piaţă istorică devenită depozit de maşini.
  Răspunsul că parcarea serveşte riveranilor nu este valid, nici că aşa creşte bugetul primăriei.
  Cultura se poate manifesta doar într-un spaţiu al ei. Lăsaţi-o!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Bubulina

   Nu zice nimeni nimic de terasele semipermanente inalte pana la atejul 1?
   Masinile de bine de rau turistii le mai pot scoate din cadru cand trag o poza dar mizeriile alea cam cum?
   Nu stiu ce urateste mai mult?

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Giurgiu Ioan

  Deci să vedem ce am avut: mașini mutate în spatele bisericii;un locatar mulțumit; un patron mulțumit; cîțiva oameni pe stradă; ploaie;ploaie; ploaie. O ce zi minunată! . Și cînd te gîndești că organizatorii iau bani pentru asta!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ciprian

   Ding – dong!
   – Cine e?
   – CIVILIZATIA, permiteti sa intru?
   – Nuuuu! N-am timp! Acum trebuie sa plec cu masina la magazinul din colt dupa bere si seminte. Treci mai tarziu. Cine stie, poate ma imbolnavesc si te chem cand trebuie sa merg la spital si nu te vad pe nicaieri….sau poate te caut atunci cand am de facut un drum mai lung in tara si imbatranesc pe sosele deoarece nu gasesc unde ai ascuns autostrada… sau poate ne vedem pe la vreo institutie a statului unde ma astepti in brate cu un ghiseu de unde imi zambeste cineva si nu ma trimite la alte o mie de ghisee ca sa iau o mie de aprobari si sa depun un dosar cu sina de 5 kg… sau, cine stie, poate imi faci vreo surpriza si te ascunzi in vreo scoala unde am sa intalnesc profesori dedicati profesiei lor, echipata cu tot ce e nevoie si din care o sa iasa copii fericiti si zambitori, nu roboti cocosati de ghiozdane, informatii inutile si teme la x materii.

   Stii ce prietene? Nu ai sa gasesti civilizatia nicaieri. Deoarece aceasta este reprezentata de suma civilizatiei mebrilor unei societati. Atata timp cat tu te plangi ca trebuie sa parchezi masina la piata 12 ore si sa mergi pana in centru pe jos pentru o zi fara masini in zona, si cand te bucuri ca a plouat si oamenii nu s-au putut bucura de o asemenea idee, si cand ameninti ca tu lasi masina parcata cu motorul pornit ca sa protestezi poluand, tu nu meriti civilizatie, tu meriti (impreuna cu “fratii” tai multi in ale meltenismului, exact ce ti se intampla in Romania. Dar noi? noi, restul, cati vom fi, ce vina avem?

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Balena Rosie

    Mai Cipi si Bogdan hipsteri de mucava v-ati uitat mobilierul stradal la locul faptei. Ce-ar fi sa aplicati aceste idei la voi in cartier. Aici este vorba de ingradirea drepturilor locatarilor nu de alceva. Atata timp cat primaria nu este in stare sa ofere un loc de parcare in compensatie aceste actiuni nu isi au locul. Mars in hipodrom sau in mica valce cu idei de genul putoiule!

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Ciprian

     Stimate domnule Balena…si rosie. Mi-as dori sa fiu putoi din nou. Din pacate nu mai pot fi nici putoi – ca am trecut de varsta la care faceti referire,, nici puta ca dvs – din motive evidente. Nu m-ar deranja sa fiu nici din Hipodrom nici din Valcea atata timp cat as fi tot eu. Nu tara, orasul sau cartierul in care traiesti te face om ci caracterul – dumneavoastra fiind dovada vie ca am dreptate.
     Hipster este un concept oarecum strain de mine. Adica am idee ce inseamna dar nu am legatura cu fenomenul. Cum sa va explic… aaa, gata, stiu, e ca dumneavoastra vs. inteligenta.
     In privinta lipsei de parcari, in care dvs sa parcati ditamai tirul in care sa incapa o balena, cred ca exagerati putin. Adica “balonati” subiectul. Sunt parcari la piata Cibin, la cazarma 90, la Teatru, la sala Thalia. E adevarat ca sunt deosebit de costisitoare, gen 1 leu pe ora sau 1 leu pe jumatate de zi sau. Daca asta e o problema pt. dvs., parcati pe trecerea de pietoni sau pe un loc pentru handicapati (pe astea nu veti fi amendat).
     Ca sa inchei, va recomand cu caldura sa emigrati spre est (Rusia) sau mult spre vest(USA). Spre est sunt “rosii” ca dvs., spre vest dobitocii in frunte cu Trump(nu veti avea probleme de acomodare aici). Orice ati face nu emigrati in Japonia, ca aia sunt cei mai mari vanatori de balene. Si o sa-i doara fix in cot ca sunteti “rosie”.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     magog

     Domeniul este public si nu al locatarilor…locatarii daca vor, sa isi parcheze masina in curtea proprie, daca nu sa plateasca un loc de parcare asa cum facem toti cand venim in Centru. Si pret piperat nu ieftineala. Cum este peste tot in UE. Primaria sau oricine altcineva nu are ce loc de parcare sa dea in compensatie, Este falsa ideea. Cui nu ii convine civilizatia, sa se mute unde i se permite sa isi puna pe strada masina fara sa plateasca, prin tari de mana a treia probabil. De abia astept zilele in care aceste spatii vor fi inchise definitiv, citeam in presa. Nu ne dor picioarele sa mergem 100 de metri pe jos pana in piata Mare.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Giurgiu Ioan

  Frumos scris. Recunosc . Adevărat. Poate este vina anilor în care am fost obligat să port uniformă , să mă tund scurt, să fac lucruri că așa le fac majoritatea. Unii ascultă ZZ Top , mai multi poate ascultă manele. Eu musai să ascult manele? Dar ii las în pace . Fiecare să facă în așa fel să nu deranjeze pe cel de lîngă el. Mersul pe jos sau cu bicicleta nu trebuie impus . Nici cu mașina. Să rămînă la alegerea fiecăruia în limitele legale. Aici am comentat fiecare , pro și contra . E bine pentru democrație. Dacă am întrecut măsura , nu a fost cu intenție .

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ciprian

   Ma bucur ca putem avea un dialog. Dupa post-ul acesta, imi dau seama ca am sarit un pic si eu calul, in graba de a te judeca pentru niste lucruri postate probabil “la cald”.Lucrez 11 ore pe zi si mai connduc inca 2-3 dinspre si inspre locul de munca si ma enervez cand trebuie sa parchez la 50 m de casa deoarece sunt ocupate locurile de parcare. Am trait si eu vremurile cu tunsoarea, cu uniforma. Mai trist este ca si fiul meu traieste aproape acelasi lucru acum. Ma rog, deea este ca in majoritatea lumii civilizate, oamenii au inceput sa inteleaga ca depindem unul de celalalt, ca pentru mai putina poluare, trebuie sa mai cedam din confort (daca statul in ambuteiaje interminabile inseamna confort) . Am vazut o gramada de oameni plangandu-se de blocajele din Sb. Sunt nimica toata fata de ceea ce va urma. Daca mergi prin Europa, aproape oriunde in vest, ambuteiajele fac parte din cotidian. Noi avem marea sansa de a putea copia solutii pe care ei, la nivelul lor de civilizatie, le adopta astazi. Ideea unei zile “fara masini” in oras (sau in centru in cazul nostru) este aceea de a face cetatenii constienti de cat de multa liniste si relaxare pot avea parte cu mai putine / deloc masini. Poate ca ar trebui sa-i dam o sansa chiar daca creaza un pic de disconfort.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Darth Vax

  De acord cu Mihai, al carui comentariu e blamat…hipsteri? olteni manelisti ? nu stiu. Dar asta e orasul marilor gospodari. O zi fara masini mi s-a parut…o zi de plimbare in concediu in Germania, in Austria in UK. Dar Kokoltenaru romanesc nu stie sa circule cu mijloace de transport in comul. La white Rabbit trebuie sa isi expuna caii putere (care ii ascund potenta) pe zona din fata Salii Transilvania. Nasol !
  Piata Mica sufocata de masini.Pfff! Sibiul istoric. Ce sa admiri ? De cacao a fost de cacao ramane! Sibienii au plecat. Si-au luat case la tara. De ce? Stiti raspunsul!
  …….
  Numa’ bine!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Locatar din centru

  OK. Se pare ca multi nu au inteles ideea de BLOCARE A ACCESULUI AUTO. Eu am curte unde imi parchez masina. Azi am fost prins pe picior gresit si nu am putut pleca, ca am autoturism si nu elicopter. Am fost plecat de luni in delegatie si m-am intors azi si cand am vrut sa plec cu masina (si aici nu zic pana la colt sa-mi cumpar tigari ci in alt judet) nu am putut iesi de pe strada. Imi pare rau dar o astfel de initiativa nu mi se pare normala. Ingradim accesul auto… ok dar macar locatarii sa poata iesi. Ce se intampla daca era nevoie de o ambulanta sau pompieri. Blocarea accesului cu acele ghivece e o tampenie colosala. Ori o faci cu cap, permanent, cu bariera/stalpisori si cartele de acces pentru locatari, ori asa pentru o zi pui gardieni publici (ca politie e prea mult pentru ei). Nu vrei sa fie masini parcate pe strada…ok, restrictioneaza parcarea nu accesul. Ceea ce a fost azi, pentru locatari, a fost un fel de sechestrare. Si repet inca o data pentru aia grei de cap care cred ca toti merg dupa paine la colt cu masnia, unii chiar trebuie sa plece mai departe de acoperirea Tursib-ului, si asta cu copil mic/carucior/bagaje/etc.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Balena Rosie

  Alo Primaria v-ati uitat bancile alea de 1000 de euro bucata pe strazile cu mobilitatea . E pacat sa dispara ca nu mai are DNA- ul material cand o sa ajunga sa va controleze. Ce daca le-a cumparat KWJ de la prietenul Rieger tot scumpe sunt. Si poate verifica si cosurile de gunoi de 100 euro bucata care in 8 ani le-ati dus la fier vechi.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact