Casa din Cisnadioara

Muzeul Astra vernisează mâine în Dumbrava Sibiului trei case săsești

Muzeul Astra organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Patrimoniului European, vernisajul a trei case săsești aduse în Dumbrava Sibiului din trei localități sibiene.

,,Evenimentul central al proiectului este vernisajul caselor săsești din Cisnădioara, Șeica Mică și Hamba, la care comunitățile locale sunt invitate să participe alături de vizitatorii muzeului. Aceștia din urmă vor putea cunoaște mai bine cele trei localități prin intermediul monumentelor deținute de muzeu, al modului de organizare al interiorului lor și prin poveștile reprezentanților comunităților amintite. Tot cu acest prilej, vor fi organizate demonstrații culinare cu preparate specifice săsești, dar și românești, iar vizitatorii vor fi invitați să ia parte la ateliere meșteșugărești de tâmplărie, de pictat mobilier și de împletit paie, susținute de meșteri populari. Buna dispoziție va fi asigurată de ansambluri folclorice săsești de muzică și dans”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

În cadrul proiectului, vor mai fi organizate proiecții de filme având ca tematică multiculturalitatea în context european și va fi vernisată o expoziție foto-documentară, Luxembourg 2007, pentru a marca aniversarea a 10 ani de când Luxembourg a fost Capitală Culturală Europeană alături de Sibiu.

Casele din Hamba - stanga si Seica Mica - dreapta

Program evenimente:

– Vernisaj expoziție Luxembourg 2007, ora 12:00 (sala Info-Multimedia, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principală);

– Proiecții filme având ca tematică multiculturalitatea, orele 12:00-16:00 (Sala Auditorium, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principală);

– Vernisaj Casă de împletitor de paie din Cisnădioara, ora 12:45;

– Vernisaj Casă de viticultor din Șeica Mică și de agricultor din Hamba, ora 13:30;

Comments

comments

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact