X
camin

Student ”căminist” în Sibiu: 130 de lei pe lună în cămin, 200 de euro pe lună, în garsonieră

2000 de studenți ai Universității ”Lucian Blaga” vor avea spațiu de cazare în cele opt cămine pe care le administrează instituția de învățământ. La fel ca în ultimii ani, cele mai apreciate sunt locurile din căminele aflate în zona centrală, căminele 1,2 şi 3. Căminele 1 şi 2 au camere cu câte două sau patru paturi, iar studenţii care locuiesc în ele plătesc între 130 şi 335 de lei pe lună. Tariful depinde atât de tipul de cameră – cu două sau patru paturi, cât şi de tipul de student. Cel mai puţin plătesc copiii cadrelor didactice, orfanii şi bursierii statului român, care învaţă pe locurile bugetate, iar cel mai mult studenţii români sau străini care stau în cameră cu două paturi, la mansardă şi învaţă pe locurile cu taxă.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii, Teodor Boantă, a declarat, pentru News.ro, că în acest an s-au făcut lucrări de reparaţii şi igienizări în toate căminele, s-au schimbat saltele, perdele, instalaţii, fără însă a fi efectuate transformări majore, acestea fiind realizate în anii precedenţi. ”În căminele ULBS sunt condiţii excelente de cazare, s-au efectuat şi lucrări pe durata verii, căminele urmând a fi pregătite pentru studenţi”, a declarat Teodor Boantă. Potrivit acestuia, tarifele percepute de Universitate au crescut uşor în acest an, în medie cu zece lei.

Căminul 3 este, în general, preferat de studenţii străini. Aici sunt camere cu unul sau două paturi şi garsoniere. Tarifele se încadrează între 305 lei pe lună, pentru studenţii români care învaţă pe locurile bugetate şi 705 lei pe lună pentrun studenţii străini din afara spaţiului comunitar.

Căminul Academica are condiţii de lux. Este format din 30 de garsoniere şi cinci apartamente şi este destinat, în principal, doctoranzilor, masteranzilor şi rezidenţilor familişti. Tarifele sunt cuprinse între 620 şi 830 de lei pe lună. Garsonierele şi apartamentele au însă tot ce trebuie: bucătărie utilată complet, maşină de spălat rufe, loc de parcare.

În restul căminelor, cazarea poate porni şi de la 120 de lei pe lună. În unele cămine însă nu există baie proprie în fiecare cameră, fiind situată pe palier.

Cazarea începe, în 28 septembrie, cu studenţii din anii mari – IV-VI şi continuă cu studenţii din anii mai mici.

Repartizarea locurilor în cămine se face în funcţie de medie şi de facultate.

La Univestitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu sunt aşteptaţi peste 14.000 de studenţi care vor învăţa în cele nouă facultăţi care au programe de licenţă şi masterat.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gyuntar dela Ooy

  No-ape’-i decat “marketing” curat! Eshtia, cică de can’ is “brand” tra’ sa scumpească pretzurile, ca altcumfel car-ar hi diferentza intra cloaca lor, pardon “căminu” si stana mea?….

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anton, preparator de beton

  Pana la urma e “Sudent” sau Student? Nu de alta dar titlul e cam ciuntit…o fi contribuit la articol si doctorul Ciomu?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact