Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

63 de șoferi au rămas fără permis, iar 71 de pietoni și 27 de bicicliști au fost sancționați. Într-o săptămână

63 de șoferi au rămas fără permis, iar 71 de pietoni și 27 de bicicliști au fost sancționați. Într-o săptămână

Săptămâna trecută polițiștii sibieni au desfășurat ample acțiuni pentru combaterea neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, impunerea respectării normelor rutiere de către pietoni, respectarea normelor rutiere de către bicicliști și impunerea respectării regimului legal de viteză.

Acțiunile au avut loc în perioada 18 – 24 septembrie și au fost constatate 24 de infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 63 de permise de conducere, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. Acțiunile polițiștilor rutieri s-au desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe toate categoriile de drumuri din județ.

În ceea ce privește neacordarea de prioritate, polițiștii au reținut 15 permise de conducere suspendând astfel dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile conducătorilor auto care au încălcat regulile de prioritate față de autovehicule sau față de pietoni.

Nu mai puțin de 71 de pietoni au fost sancționați prin avertisment scris sau prin amendă întrucât au traversat prin locuri nepermise ori s-au deplasat pe partea carosabilă.

politie politist trafic control (3)

Indisciplina bicicliștilor a dus la sancționarea a 27 de participanți la trafic pe două roți, majoritatea fiind depistați pe biciclete neechipate corespunzător.

Viteza excesiva a făcut ca dispozitivele de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor să depisteze 279 de conducători auto care au încălcat normele rutiere.

În total, au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 153.000 de lei și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.

"Ziua de joi, 21 septembrie, Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, a fost una lipsită de accidente rutiere grave, astfel încât, la nivelul județului Sibiu, obiectivul european a fost atins," transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

foto IPJ Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Elena Welter

Vizualizari: 1208

Comentarii

2 comentarii

bogdan

Acum 6 ani

cel putin 63 de soferi trec pe rosu zilnic in intersectia V.Milea cu Semaforului, asadar cifra e minuscula pentru toate echpajele la nivelul intregului oras intr-o saptamana. Imi sustin parerea ca politia doarme si de aia avem atatia bizoni nesacrificati in trafic.
Raspunde

Popi

Acum 6 ani

Cati au fost gasiti fara centura ? Sau cati soferi au vorbit la telefon fara "hands free" ? Cati au schimbat directia de mers fara sa semnalizeze ? Doar viteza si trecerile de pietoni sunt vizate . In rest , intamplare ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus