X
carabulea

Închis pentru cinci ani, Carabulea cere liberarea condiționată la trei luni de la încarcerare

Judecătoria Aiud a admis cererea lui Ilie Carabulea de liberare condiționată din penitenciar, unde a fost închis la finele lunii iunie 2017, ca urmare a finalizării procesului pornit de DNA, în dosarul Carpatica Asig – ASF. Contestația procurorilor anticorupție împotriva liberării condiționate va fi judecată luni.

Inițial, contestația procurorilor anticorupție împotriva liberării condiționate a lui Ilie Carabulea trebuia judecată de către Tribunalul Alba pe 9 octombrie. Avocatul lui Carabulea a cerut, însă, preschimbarea termenului, care a fost fixat mai devreme, pentru ziua de 25 septembrie.

Contestația vine ca urmare a hotărârii dată de Judecătoria Aiud, în 30 august anul acesta. În acea zi, cu ajutorul unui avocat din oficiu care a fost plătit, parțial, cu suma de 32,5 lei din bugetul Ministerului Justiției, Carabulea a convins judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Aiud că merită să iasă de după gratii. „Admite propunerea formulată de Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a condamnatului CARABULEA ILIE, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 56/2016 din data de 28.06.2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 44/08.03.2016. Atrage atenţia petentului condamnat asupra cauzelor de revocare a liberării condiţionate”, se arată în hotărârea Judecătoriei Aiud, din 30 august.

Ilie Carabulea a fost încarcerat, pentru a doua oară, în Penitenciarul Aiud în ziua de 28 iunie 2017, ca urmare a sentinței definitive din dosarul Carpatica Asig – ASF, dosar în care Ilie Carabulea a primit o pedeapsă de cinci ani, cu executare.
O treime din această pedeapsă a fost redusă, având în vedere că Ilie Carabulea are peste 60 de ani (anul acesta a împlinit 70 de ani). De asemenea, din restul de 40 de luni de executat au fost scăzut și cele 18 luni și 15 zile, petrecute în arest (la Poliție și la domiciliu) pe parcursul derulării urmăririi penale și a procesului.
Citește și Carabulea, condamnat din nou la închisoare cu executare. Sentința este definitivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vecina

  Daca la toți care au dobândit averile in mod abuziv s-ar confisca averile atunci cred ca am deveni cea mai bogata țara din sud estul Europei si așa s-ar întoarce romanii toți înapoi din strainatate

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   dupa logica ta ne-am apuca toti de furat…daca ne prinde ne ia inapoi furaciunile, daca nu, ne-am scos. in plus nu poti confisca atat cat pot ei fura. trebuie tratata cauza, nu efectul. ca sa se rareasca hotiile, hotii trebuie pedepsiti. da’ pedepsiti, nu asa ca specimenul din articol.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vecina

  CE folos ca fac un an de închisoare cind se știe cum au facut milioanele .confiscarea averilor lor ar aduce poporului mai mult beneficiu decât arestarea lor si tinerea lor in închisoare ka 70 de ani

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact