Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cazan: Salut decizia președintelui Iohannis de a amâna vizita în Ucraina

Cazan: Salut decizia președintelui Iohannis de a amâna vizita în Ucraina

Senatorul PNL Mircea Cazan susține că președintele Klaus Iohannis a specificat faptul că nu a anulat vizita în Ucraina, ci doar a amânat-o în semn de protest.  ”Este evident faptul că legea educației adoptată în Ucraina contravine bunelor intenții reciproce  şi a  respectului  pentru limba maternă si pentru traditiile românilor din acest stat. Toţi am fost neplăcuţi surprinşi de evoluția din Parlamentul Ucrainei, care, fără să anunțe partenerii, a promovat o lege care va limita drastic accesul minorităților la educația în limba maternă. Nu putem rămâne indiferenţi la aceste măsuri  pentru că există foarte mulți români în Ucraina. Trebuie subliniat faptul că preşedintele Klaus Iohannis  a menţionat foarte clar  că nu va anula vizita, ci că doar o va reprograma.  Şi este normal că nu va face această vizită până când nu va  exista un progres pe această lege a educației în ceea ce priveşte românii din Ucraina.  Este necesar ca parlamentarii ucrianeni să aibă o abordare corectă care permite românilor din Ucraina, să-și continue învățământul în limba română”, a declarat Cazan într-o intervenție de la tribuna Senatului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

"În consecință, când am aflat de această lege, am contramandat vizita mea în Ucraina și am contramandat și primirea președintelui Parlamentului, care se anunțase pentru sfârșitul lunii septembrie la mine, dând astfel semnale diplomatice extrem de puternice. Anularea unei vizite prezidențiale e un semnal extrem de puternic".Contramandare: anulare,revocare.Fara a fi malitios si evident fara nicio legatura cu subiectul va informez ca In Turcia rahatul(delicatesa nationala) se degusta cu lingurita nu cu polonicul.In rest,vorba lui Neculai Constantin Munteanu,sa auzim numai de bine!
Raspunde

Lulu

Acum 6 ani

Alt idiot care se crede analist politic... Esti shit mancatorul de la Varsovia!
Raspunde

Conduși de trairi straine

Acum 6 ani

Ungaria a pus piciorul in prag clar și răspicat ,dar sasalaul nostru ce a făcut timp de zeci de zile până la aprobare? A dat doar dureri de cap președintelui Ucrainei și nu i-a amenințat cu retragerea sprijinului Ucrainei de către România cum a făcut Ungaria ...durerea de cap s-a materializat în aprobarea legii și în oribila deznaționalizare a românilor abandonați de la Ceaușescu până în prezentul îndepărtat .
Raspunde

Omg

Acum 6 ani

Iar nu ti-ai luat medicamentele...
Raspunde

k_zan

Acum 6 ani

N-avea cizme galbene,. electorale, de aia nu putea mere! Nu exista sibian fara cizma lui K_zan!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus