Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Proiect Rotary Club, „Pentru un Sibiu curat”

Proiect Rotary Club, „Pentru un Sibiu curat”

Ideea că într-un oraș oamenii ar aduna mizeria după câinii lor nu este imposibilă. O demonstrează și anul acesta proiectul „Pentru un Sibiu curat”, demarat în 2016 de Rotary Club Sibiu, cu susținerea Rotaract Sibiu și Interact Sibiu. Acțiunile, ghidate după motto-ul „Câinele și-a făcut treaba…fă-o și tu pe a ta!”, au continuitate și în 2017. Astfel, în Sibiu au fost distribuite materiale informative privind curățenia după animalele de companie, precum și dispensere mici cu pungi pentru strângerea gunoiului.

A doua ediție a acestui proiect, demarată în septembrie, a avut un impact deosebit în comunitate. Acțiunile vor continua și luna octombrie, iar invitația este deschisă tuturor localnicilor. În total, vor fi distribuite 500 dispensere mici cu pungi pentru strângerea gunoiului și vor fi amplasate 10 dispensere mari pentru pungi și coșuri de gunoi. Astfel de acțiuni au rolul de a facilita păstrarea curățeniei în Sibiu. Primăria a preluat inițiativa Rotary Club și a amplasat mai multe dispensere de pungi în zonele populare.

POZA1

Proiectul „Pentru un Sibiu curat” își propune să informeze posesorii de animale despre modalităţile de curăţare, influenţa negativă asupra mediului şi asupra sănătăţii persoanelor din jur.

Cele 5 motive pe care proiectul se bazează sunt: 1. Excrementele de câine sunt clasificate drept surse de poluare și distrug iarba, în niciun caz nu sunt fertilizatoare. 2. Excrementele de câine pot conține organisme dăunătoare, cum ar fi viermi parazitari sau E-coli. 3. Ploaia poate duce dejecțiile animalelor în sistemele de apă, inflitrându-se în apa de băut. 4. Excrementele de câine pot fi un pericol atât pentru oameni, cât și pentru animale și mediul înconjurător. 5. Este responsabilitatea proprietarilor de animale de companie să curețe după animalele lor.

POZA3

„Pentru un Sibiu curat” este o campanie de conştientizare a pericolelor reprezentate de mizeria lăsată de câini, de instruire a posesorilor de animale şi de distribuţie de flyere şi a unor dispensere care se pot ataşa inclusiv la zgardă, dotate cu punguliţe de unică folosinţă. Activitățile vor continua și în luna octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

unu

Acum 6 ani

In primul rand nu sunt estetice. Un oras plin de excremente si gunoaie, asta ne dorim ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus