Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Lucrări importante în Șelimbăr, în ultima parte a anului

Lucrări importante în Șelimbăr, în ultima parte a anului

Pe încă cinci străzi se vor începe lucrări în această toamnă, în comuna Șelimbăr. Până în luna decembrie se vor desfășura lucrări pe străzile Șipot, Octavian Goga, Triajului, Câmpului și în Veștem unde se va reabilita un drum agricol. Documentațiile s-au aflat pe masa Consiliu Local ce s-a desfășurat în 29 septembrie.

Strada Șipot va fi reabilitată, pentru această lucrare fiind prevăzuți 224.079 lei fără TVA. ”Strada Șipot este pietonală, are 120 de metri lungime și asigură accesul la proprietățile din zonă. Până în prezent nu s-au făcut lucrări de amenajare, structura străzii este de pământ, fără borduri, având un aspect general rău, cu numeroase gropi și denivelări și zona verde lăsată în paragină. Se va amenaja o zonă de promenadă cu bănci și spații verzi”, scrie în proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii la ședința de consiliu local.

Pe strada Octavian Goga se va interveni pentru modernizare cablaj metropolitan și pentru montarea de stâlpi de iluminat stradal. Suma prevăzută:  347.960 lei cu TVA pentru îngroparea cablurilor și 396.587,20 lei pentru montarea a 32 de stâlpi cu LED. ”Instalarea haotică a elementelor rețelelor de comunicații nu aduce beneficii nici furnizorilor de comunicații, nici dezvoltării armonioase a comunei din punctul de vedere al normelor de urbanism”, se arată în documentație.

Drumul agricol din satul Veștem va intra și el în reabilitare, suma prevăzută pentru această lucrare fiind de 183.445 lei cu TVA. Drumul agricol din continuarea străzii Verzăriei este în prezent singura legătură a satului Veștem cu zona agricolă, unde își desfășoară activitatea proprietarii terenurilor. Este necesară crearea unei legături a satului Veștem cu zona agricolă prin intermediul străzii Verzăriei, pentru a face mai ușor accesul în zona respectivă.

Pe strada Triajului, la fel ca și pe strada Octavian Goga se vor face intervenții pentru îngroparea cablurilor și pentru iluminat.  Pentru montarea a 32 de stâlpi a fost alocată suma de 381.802,18 lei, iar pentru modernizare zonei de acces pe această stradă se vor cheltui încă 556.319 lei cu TVA inclus.

E vorba de 4.530 de metri pătrați, unde se va realiza suprafață carosabilă, trotuare și zone verzi.

Pe strada Câmpului există planul de a se construi o parcare până la sfârșitul anului, în urma unei investiții în valoare de 294.208 lei cu TVA. ”Obiectul investiției constă în amenajarea unei zone de staționare cu o suprafață de 896,5 mp, pentru zona de parcare și va fi prevăzut cu opt stâlpi de iluminat public ce va deservi atât parcarea, cât și strada Câmpului”, se arată în documentație.

Totodată consilierii locali au votat și începerea construcției trotuarului ce leagă magazinele Lidl și Dedeman. Lungimea trotuarului este de 237 metri și va avea o lățime de 3.5 metri și un metru de spațiu verde. Valoarea construcției: 117.446 lei cu TVA.

Căldură pentru copiii din grădinița din Veștem

Consiliul Local Șelimbăr a aprobat vineri suma necesară pentru înlocuirea întregului sistem de încălzire al grădiniței din satul Veștem. ”În prezent instalația de încălzire centrală este de peste zece ani, iar echipamentele din această instalație au suferit o serie de intervenții din partea echipelor de service. Pentru aceasta este nevoie de renovarea spațiilor din grădiniță și presupune înlocuirea centralei termice cu una dimensionată corespunzător necesarului de căldură. Se vor redimensiona circuitele de încălzire, se vor monta radiatoare din tablă în încăperile nou create și se va monta un boiler pentru prepararea apei calde de consum menajer care va fi dimensionat corespunzător cerinței de apă caldă din grădiniță”, se arată în raportul înaintat consilierilor locali.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu spune că învățământul este o prioritate în localitate. ”Vom continua să facem tot ce ține de noi pentru ca acești copii să aibă toate condițiile în unitățile de învățământ. În acest an, aproape la fiecare ședință de consiliu local am avut spre aprobare lucrări de modernizare în spațiile pe care le avem și totodată ne-am pregătit să investim și în altele noi. În urmă cu două luni s-a aprobat achiziționarea a două terenuri în vederea construirii de creșe și grădinițe”, a spus Marius Grecu.

Pentru lucrările de modernizare a încălzirii centrale de la grădinița din Veștem s-au alocat 44.767,80 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

ss

Acum 6 ani

Trebuie lucrat la capitolul întreținere....pe străzi principale cum ar fii Doamna Stânca sau M.Viteazu si N.Brana ,sunt 20 de cm de nisip pe marginea drumului si ,atat pe M.Viteazu cat si doamna Stânca sunt multe gropi plombate arhaic cu beton care a crăpat a doua zii si plin de denivelari (D.Stanca ),de la lipsa sist.de scurgere a apelor pluviale sau ( M.Viteazu ,N.Brana ),plin de canale sau rigole cu diferențe mari de nivel
Raspunde

Pop Marius

Acum 6 ani

Bungardul e săpat de 1 am și ceva. E o bătaie de joc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus